Sweet 16 – I deo

Sweet 16 runda Martovskog ludila na programu je 26. i 27. marta. U ovom delu žreba veliki favoriti su Kentaki i Arizona.

1. Kentucky – West Virginia

Veliki favorit u ovom duelu Sweet 16 faze je ekipa Kentakija. Divlje mačke su oba meča do sada rešili u veliko stilu, uz određene poteškoće u ofanzivi. Zapadna Virdžinija igra fizikalnu košarku, snažnu sa puno ukradenih lopti i presečenih dodavanja. Takav stil igre će teško proći protiv najdominantnije ekipe u NCAA defanzivno. Kaliparijeva ekipa ide u sledeću rundu, a Koli Stajn i Entoni Tauns nastavljaju borbu za što bolju poziciju na Draftu.

fansided.com

fansided.com

2. Notre Dame – Wichita State

Notr Dam je do sada na turniru u tesnim završnicama savladao svoja dva protivnika : Nortistern i Batler. Za nastavak niza će im pored velike borbe i jake odbrane biti potrebno i nešto više. Najpre, bolji procenat šuta. Trener Majk Brej je svakako spremio specijal. Vičita Stejt je u prošloj rundi izbacila Kanzas i trenera Bila Selfa iz Martovskog ludila i time načinila ogromno iznenađenje. Ron Bejker i Fred Vanvlit su udarne igle. Favorit u ovom duelu je ipak Vičita Stejt, mada neće biti lako.

3. Wisconsin – North Carolina

Wiskonsin u ovaj duel Sweet 16 faze ulazi osokoljen dobrom pobedom nad Oregonom. Kaminski i Deker su u odličnoj formi i uspešno predvode ekipu. Ekipa Viskonsina je pokazala slabu tačku u zaustavljanju sjajnog strečca Oregona Džozefa Janga koji im je dao 30 poena. Severna Karolina ima svoje adute. Najjači je sjajni centar Kenedi Miks. Sjajnu pomoć Miks dobija od Džonsona i Pejdža. Iako američke ankete govore da je Viskonsin ozbiljan favorit, ja bih rekao da su šanse samo 55 – 45 na njihovoj strani.

4. Arizona – Xavier

fssta.com

fssta.com

Arizona bi trebalo da ima lak posao protiv Ksaviera. Stenli Džonson, Tarzevski, Holis – Džeferson su ipak prevelika pretnja da bi ih sjajni trener Ksaviera Kris Mak sve zaustavio. Ova generacija Ksaviera nema predvodnika niti izrazitu zvezdu, mada svako u prvoj petorci može imati svoje veče. Ipak, čini mi se da će univerzitet srpskog igrača Dušana Ristića lako proći u sledeću rundu.

II deo možete pročitati ovde.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.