Srpska NBA turneja može da počne

Kada debituju naši igrači u NBA ligi, prve ”velike” utakmice…

Foto: USA Today

Do početka regularnog dela NBA lige, ostalo je još nekih mesec dana, svi željno iščekujemo početak jer će biti mnogo naših igrača na parketima širom Amerike.

Nešto pre početka regularnog dela, očekuje nas i NBA predsezona, ona će početi 30. septembra, a kada će naši na parket, po prvi put?

Nikola Jokić će biti prvi srpski igrač koji će već prve večeri odmeriti snagu sa šampionom lige, Golden Stejtom. Situacija sa Nemanjom Bjelicom još uvek nije razjašnjena, pa se ne zna hoće li on učestvovati u utakmicama predsezone.

Miloš Teodosić će svoju prvu utakmicu odigrati protiv Toronta, prvog oktobra.

Što se tiče ostalih, svoje prve minute Rade Zagorac (Memfis) bi mogao da odigra protiv Orlanda, koji je na programu 2. oktobra. Istog dana, velika nada Sakramento KingsaBogdan Bogdanović, mogao bi da pokaže svoje umeće protiv San Antonija, osim ako trener Jeger ne odluči da ga još malo odmori, zbog velike potrošnje na Evrobasketu.

Svoju već treću sezonu u NBA ligi, Boban Marjanović, mogao bi da započne 4. oktobra protiv Šarlota.

REGULARNI DEO

Foto: performgroup.com

Kada već dođemo do regularnog dela, ono što nas najviše zanima kada će debitanti iz Srbije odigrati svoje prve utakmice protiv najjačih timova. Ako zanemarimo sve one koji su već malo duže tu, kao i Radeta Zagorca koji po svemu sudeći neće imati ozbiljnu minutažu, raspored je sledeći:

Miloš Teodosić (LA Klipers):

19. oktobar I LA Lakersi (gradski derbi, prva utakmica)
30. oktobar I Golden Stejt
7. novembar I San Antonio
10. novembar I Oklahoma
17. novembar I Klivlend
22. decembar I Hjuston

Prvi duel protiv Bostona, odigraće tek 24. januara, kada ih Klipersi dočekuju u svojoj dvorani. Ono što je posebno zanimljivo, duel protiv Bogdana Bogdanovića zakazan je za 25. novembar.

Bogdan Bogdanović (Sakramento Kings):

18. oktobar I Hjuston (prva utakmica)
1. novembar I Boston
7. novembar I Oklahoma
27. novembar I Golden Stejt
6. decembar I Klivlend

Regularni deo sezone počinje 17. oktobra, duelom KlivlendaBostona, kao i HjustonaGolden Stejta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.