Srbija slomila otpor Portorika u drugom poluvremenu

Srbija je savladala Portoriko sa 87:81 u prvoj utakmici kvalifikacionog turnira za OI koji se održava u Beogradu. Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Nedović sa 14, Bogdanović, Birčević, Kalinić i Jokić sa po 12 poena. Jokić je sa 8 poena bio najbolji skakač tima, dok su Teodosić sa 6 i Bogdanović sa 5 asistencija bili kreativna snaga tima. Holand je predvodio poraženi tim sa 21 poenom, dvocifreni su bili i Barea, Vasalo Kolon i Ramos sa po 10 poena.

Srbija je u prvoj četvrtini većinu poena stekla ispod obruča. Portorikanci nisu uspevali da brane utrčavanja iza leđa i ofanzivni skok naše reprezentacije, ali je Srbija imala problem sa šutem spolja. Portoriko je napravio nekoliko ličnih grešaka u napadu, zbog nesmotrenosti, ali je spoljna linija uspela da ih kroz dobar šut za tri poena i nekoliko poena iz prodora dovede do vođstva od 21:22.

Portoriko je u drugoj četvrtini stao sa šutem za tri poena, u početku su to uspeli da nadomeste poenima iz reketa, ali su se kasnije, uz bolju odbranu naše reprezentacije, njihovi napadi završavali greškama i promašajima. Srbija je nastavila da lako dolazi do poena u reketu, zahvaljujući inteligentnim kretnjama Jokića i kreativnosti spoljne linije. Portoriko je probao da suzi u odbrani i pusti šut za tri poena, ali je Srbija posle niza promašaja uspela da se popravi i utom segmentu igre i dođe do prednosti od 41:31.

Foto: kurir.rs

Foto: kurir.rs

Srbija je u trećoj četvrtini nastavila da podiže prednost. Kalinić je podigao nivo energičnosti tima u odbrani, dok su Bogdanović i Teodosić jedan drugom kreirali poene iz tranzicije. Portoriko je na početku ovog perioda uspevao da dođe poene iz tranzicije, dok su bili znatno slabiji iz pozicionih napada. U završnici su uspeli poenima sa niskog posta i iz ofanzivnog skoka da primire snažan nalet naše reprezentacije. Srbija je na kraju treće četvrtine vodila sa 69:51.

U poslednjoj četvrtini došlo je do opuštanja u igri Srbije. Trener Đorđević je pružio priliku svim igračima, pa su se negde u rotaciji izgubili konci igre u napadu, što je dovelo do povećanog broja izgubljenih lopti. Raspoloženi Holand je nosio raznovrsnu igru Portorika u napadu, razlika je znatno ubažena, ali pobeda nije dovedena u pitanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.