Srbija poražena, Francuskoj bronza

Košarkaši Srbije nisu uspeli da osvoje bronzanu medalju. U duelu za 3. mesto od naše ekipe bolja je bila reprezentacija Francuske rezultatom 81 – 68.

Francuzi su bolje ušli u meč, sve vreme susreta su delovali kao organizovaniji i sigurniji rival i na kraju su zasluženo slavili. Odličnu partiju za Galske petlove pružio je Nando de Kolo sa 20 poena, a vrlo dobar je bio i Rudi Gober sa dabl-dabl učinkom 15 poena, 14 skokova.

eurobasket2015.org FIBA/Ciamillo-Castoria/Marchi

eurobasket2015.org
FIBA/Ciamillo-Castoria/Marchi

Dodatan kvalitet u dobroj partiji Francuza pružili su Evan Furnije koji je postigao 15 poena, a vrlo često je vraćao trojke našeg sastava, kao i Toni Parker sa 13 poena.

U reprezentaciji Srbije daleko veću odgovornost nego na ranijim susretima preuzeo je Bogdan Bogdanović koji je meč završio sa 14 poena. Nekoliko puta je dobro probio i poentirao, a bio je efikasan i sa distance. Dvocifreni u srpskom sastavu bili su još Raduljica sa 11 poena i Nemanja Bjelica sa 12. Raduljica je svom poenterskom učinku dodao i 8 skokova i 4 asistencije, dok je Nemanja Bjelica zabeležio 6 skokova. Bjelicu ponovo nije najbolje služio šut sa distance, ali je očigledno da se krilni centar naše reprezentacije poprilično umorio još u prvoj fazi šampionata.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.