Srbija lako sa Islanđanima

Košarkaška reprezentacija Srbije je ubedljivo savladala reprezentaciju Islanda rezultatom 93:64. Naši reprezentativci su sem par praznih minuta u drugoj četvrtini odigrali vrlo dobar meč.

Nemanja Nedović

FIBA/Ciamillo-Castoria/Ciamillo

Odlična kretnja lopte i timska igra su obeležili današnji meč. Islanđani su pokušali da poremete našu selekciju agresivnijom odbranom ali im to nije donelo previše rezultata, šta više vrlo lako su ulazili u bonus. Ono što može da raduje selektora Đorđevića jeste da su se centri razigrali. Jeste da je protivnik slabiji na centarskoj, a i svim ostalim, pozicijama od Nemačke i Španije ali su naši centri vrlo efikasno postigli 30 poena na ovom meču.

Đorđević je dobio priliku i da odmori nosioce igre. Bjelica je odigrao 18, a Teodosić samo 16 minuta. Teodosića ponovo nije služio šut za 3 poena (0/3) ali ne sumnjamo da će biti pravi kada to bude najpotrebnije.

Svi košarkaši naše reprezentacije su igrali na ovom meču i svi su se upisali na listu strelaca. Od 34 koša koji su postigli iz igre čak 32 su bila asistirana. Samo Milutinov i Erceg nisu ostvarili ni jednu asistenciju. Dobra igra je dovela i do nekoliko vrlo atraktivnih poteza, kao što je ovaj alley-oop Nedovića za Kalinića:

Ili šoutajm kontra Markovića, Kalinića i Kuzmića:

Nemanja Nedović i Bogdan Bogdanović su ponovo odigrali odlične mečeve. Nedović je lako probijao odbranu Islađana brzim prvim korakom, a postigao je 15 poena i dodao 4 asistencije. Bogdanović je igrao sjajno kao secondary ball handler i podelio čak 6 asistencija. Uz to je bio vrlo aktivan na skoku i uhvatio je 7 lopti, što se tiče poenterskog učinka ubacio je 8 poena.

Sledeći meč naša selekcija igra sutra od 14:30 protiv Turske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.