Srbija lako sa Angolom

Srbija je sa 60:83 slavila protiv Angole i sa prvog mesta u grupi odlazi u polufinale kvalifikacionog turnira za OI koji se održava u Beogradu. Jokić je bio najefikasniji sa 17 poena i 6 skokova, Raduljica 13 poena, Bogdanović 12 poena i 8 asistencija, Marković 12 poena i Teodosić 8 poena i 6 asistencija. U Angoli su najbolji bili Mur sa 10 i Žoakim i Santos sa po 9 poena.

Mekane odbrane na obe strane omogućile su veliki broj poena u prvoj četvrtini. Obe ekipe su bile vrlo precizne u šutu za tri poena na početku ove deonice, a kako je vreme odmicalo realizacija je padala, naročito na strani Angole. Srbija je uspevala da iskoristi uspavanost Angole, pa su pasovi naše spoljne linije iza leđa odbrane završavali lakim poenima centara. Srbija je veoma loše branila reket, pa su igrači rivala lako ispravljali promašaje ofanzivnim skokovima. Nešto agresivniji pristup u završnici prve četvrtine doneo je Srbiji prednost od 23:30.

Foto: mondo.rs

Foto: mondo.rs

Angola je nametnula brži ritam igre u drugoj četvrtini, što je Đorđević prihvatio i iskombinovao atletski jaku petorku. Ovakav tempo igre izazvao je dosta trčanja, veliki broj pokušaja za tri poena i izgubljenih lopti. Srbija je usepla da napravi manje grešaka i pogodi više šuteva što joj je omogućilo da uveća prednost. U završnici poluvremena igra je usporena, a Angola se sa nekoliko poena sa niskog posta spustila na 38:47.

I u trećoj četvrtini se nastavilo u brzom ritmu, ali sa nešto više pozicionih napada. Angola je održavala veliki broj upućenih šuteva za tri poena, ali dobar deo nijh se završio promašajima, što je uz nekoliko nerezonskih prodora rezultiralo povećanjem zaostatka. Našim igračima omogućeno je dosta prostora za otvorene šuteve za tri poena, što su oni dobro koristili. Ponovo je proradila dobra saradnja između spoljne i unutrašnje linije, pa je prednost uvećana na 51:69.

Za razliku od utakmice sa Portorikom, Srbija u ovoj utakmici nije sebi dozvolila opuštanje. Bezvoljna Angola je u poslednjoj četvrtini svedena na 9 poena, dok je prednost Srbije rasla i u jednom trenutku iznosila +26. Đorđević je iskoristio priliku da izrotira kompeltnu postavu i svima pruži priliku da igraju

Leave a Reply

Your email address will not be published.