Spartak u Superligi

Posle poslednjeg kola KLS-a poznati su svi učesnici Superlige. ABA ligašima će se pridružiti Vršac, Borac, Dinamik i Spartak.

Vršac je i pre poslednjih kola obezbedio prvo mesto. Sezona nije počela idelano, posle pet kola Vršac je imao dva poraza, a uprava kluba je odlučila da zameni trenera Gurovića sa bivšim trenerom Metalca Vladimirom Đokićem. Novi trener je u naredne 24 utakmice zabeležio samo dva poraza, pa je Vršac prvi izborio plasman u Superligu. Lider KLS-a je u duelima sa direktnim rivalima imao polovičan skor 3-3.

Borac je loše počeo sezonu, posle dve pobede, zaređali su 5 uzastopnih poraza, a onda je usledio nezaustavljivi pobednički niz. Uprava je imala poverenje u rad trenera Raška Bojića, koji im je uzvratio na pravi način. Do kraja sezone jedino je Spartak iz Subotice uspeo da savlada Čačane. Borac je u duelima sa direktnim konkurentima imao skor 3-3.

Foto: subotica.com

Dinamik je tim koji je već u debitantskoj sezoni uspeo da izbori plasman u Superligu. To i ne iznenađuje kada se zna da je ovaj klub jedan od najorganizovanijih u zemlji sa stabilnim finansijama i dobrom infrastrukturom. Kada se na to pridoda legendarni Muta Nikolić uspeh je zagarantovan. Dinamik je dugo vremena bio lider na tabeli, sa direktnim rivalima su imali skor 4-2, ali su ih porazi od uslovno rečeno slabijih rivala koštali gubitka prvog mesta.

Spartak je imao najteži put do Superlige, vodili su uzbudljivu borbu sa Beovukom za 4. mesto i uspeli da budu bolji. Za ekipu mladog trenera Alimpijevića ovo je bila sezona puna oscilacija, smenjivali su se mini-nizovi pobeda i poraza, ali je zahvaljujući dobrom učniku na početku sezone očuvano mesto u vrhu tabele. Spartak je u duelima sa prva tri tima imao skor 2-4, a protiv direktnog rivala Beovuka su zabeležili dva poraza. Pobeda protiv Napretka u poslednjem kolu je bila imperativ i Subotičani nisu dozvolili iznenađenje. Slavili su sa 85:70 i sačuvali 4. poziciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.