Sparsi na kraju rutinski (VIDEO)

Velikom serijom San Antonio slomio snažan otpor Memfisa

foto: fansided.com

Kada se pogleda razultat utakmice, reklo bi se da je ovo bila prilično rutinska pobeda Sparsa 111-82, ali nije bilo baš tako.

Memfis je vrlo dobro otvorio utakmicu, imali su prednost 22-9 sredinom prve četvrtine, da bi se na kratki odmor otišlo sa 25-30 u korist gostiju. Mark Gasol je igrao verovatno najbolju partiju ove sezone, u prvom poluvremenu je zabeležio 27 poena, i on je predvodi Memfis u tom delu igre, dok je na drugoj strani Lenard uz pomoć Parkera održavao Sparse u igri da bi do poluvremena okrenuli rezultat, i na odmor otiši sa plusom od 3 poena, 52-49.

U trećoj četvrtini je San Antonio slomio poslednji otpor Memfisa, serijom 19-0 oni pokazuju svoju snagu, a ”sipali” su sa svih strana, MilsLenardOldridž… Na kraju treće oni idu odlaze sa 84-64 i do kraja održavaju ogromnu prednost.

Pravu defanzivnu kliniku je ekipa Grega Popoviča večeras održala, na čelu sa Deni Grinom. Verovali ili ne, 11 puta su Sparsi blokirali svoje protivnike, najviše Grin sa četiri blokade, on je na kraju zabeležio 2 poena, 5 skokova, i 4 blokade, uneo je neverovatnu energiju u odbrani, dok se u napadu malo mučio, iz igre je samo dva puta šutnuo, i oba puta promašio. U četvrtoj su već ušli rezervisti oba tima, i tada je svima bilo jasno da je utakmica već rešena.

Manu Đinobili je doživeo lakšu povredu oka, ali ipak se vratio na parket posle toga. Dok je Toni Parker imao istorijsko veče, on je večeras zauzeo 10. mesto na večnoj listi igrača sa najviše odigranih minuta u plej-ofu, takođe, prestigao je Lerija Birda i sada se nalazi na 9. mestu igrača sa najviše postignutih poena u plej-ofu.

Najbolji u redovima San Antonija bio je Lenard sa 32 poena, 3 skoka, i 5 asistencije, pratio ga je Oldridž sa 20 poena i Parker sa 18, bivši igrač PartizanaDavis Bertans odigrao je 7 minuta i zabeležio 4 poena. Na drugoj strani, briljirao je Mark Gasol sa 32 poena i 5 skokova, za 33 minuta koliko je proveo u igri, Majk Konli ga je pratio sa 13 poena, 7 asistencija, i 5 skokova, ostali nisu bili na svom nivou.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.