Serie A finale: Sasari – Ređo Emilija

U finalu italijanskog šampionata susrešće se ekipe Dinamo Sasarija i Ređo Emilije koje su posle velike borbe prošle svoje protivnike u polufinalu.

Sasari je napravio veliko iznenađenje savladavši Armani Milano u 7 mečeva ( 4 – 3 ). Posebno impresivan je bio način na koji su do pobede došli izabranici trenera Saketija u 7. meču u gradu mode. Takvu borbenost i veštinu u ključnim momentima italijanska košarka dugo nije videla.

logo  Lega_Basket_Serie_A

logo Lega_Basket_Serie_A

Večeras je odigrana odlučujuća bitka i u drugom polufinalu. Venecija je razočarala svoje navijače izgubivši susret u svojoj hali od ipak favorizovane Ređo Emilije.

Čini se da ekipa Venecije i pored bolnog poraza nema za čim previše da žali jer je sjajne partije u ekipi pružao Hrvoje Perić ( skoro 20 ppg u seriji ), a i ekipa se borila koliko je mogla. Jedini koji je donekle razočarao bio je Pjetro Aradori koji je doveden kao veliko pojačanje, ali to svakako nije bio.

Ređo Emilija je, može se reći, i srećno prošla dalje, ali i zasluženo. Ekipa koja igra potpuno drugačije od ostatka šampionata dokazala je svoju klasu i u ovih 7 susreta. Darijuš Lavrinovič, Diner , Kaukenas, Ćinćarini i mladi lav Ahile Polonara su ipak bili previše čak i za raspoložene protivnike.

Čini se da su u finalu u prednosti igrači Sasarija. Šejn Laval i Rakim Senders su kvalitet koji je ipak iznad trenutnih mogućnosti Ređo Emilije, a izgleda na prvi pogled i da stil igre koji gaji trener Saketi neće prijati veteranima Ređa. Run & gun koji forsiraju Amerikanci Sasarija će verovatno biti prebrz za mogućnosti bekova Ređa, ali ne sumnjamo da će trener Meneti spremiti neki specijal i za finale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.