Selektor Hrvatske se plašio samo Letonije u osmini finala

Aleksandar Petrović ističe da u dobrom raspoloženju Hrvatska dočekuje osminu finala. Priželjkivao je sve selekcije osim Letonije.

Foto: NoviList

U izjavi za “HRT” posle pobede nad Češkom Republikom, Petrović je izjavio: 

“Mislim da smo napravili sve što smo želeli, dobili smo sve utakmice koje smo trebali pobediti i pokazali smo protiv Španaca da možemo odigrati u zoni medalji. Videćemo večeras koga ćemo dobiti za protivnika jer su to dva dijametralno suprotna sistema igre. Ruski, koji je poprilično organizovan i turski sa četiri mala igrača što je praktički igra protiv ulične košarke. Sve smo na turniru probali i zadovoljan sam odigranim. Nije bilo povreda i u dobrom raspoloženju idemo dalje”.

“Malo sam se pribojavao ove utakmice, da Bogdanović i Šarić neće krivo dobiti moju poruku o promeni u početnoj petorci i da će previše pasivno ući sa klupe. Bilo je planirano da odigraju 20ak minuta jer smo juče imali dan odmora, sledeću igramo u nedelju i to bi bila velika pauza. Igrali su svi osim Žorića i Tomasa, no to su prekaljeni igrači. Tomasa smo zamrznuli jer ako budemo igrali protiv Rusije zna koji će mu biti zadatak i već se na to priprema. Takav profil igrača nam je nedostajao u Riju.”

“Bila je ovo za Hrvatsku jedna neobična utakmica. Igrali smo bez potcenjivanja, u visokom ritmu i slavili sa 38 razlike. Od prvog dana priprema nikako nisam želio Letoniju jer za sve ostale reprezentacije imam ideju kako igrati. Zabrinjavalo bi me da idemo u osminu finala na njih, a ostale utakmice su 50:50,”, zaključio je selektor Hrvatske za “HRT.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.