Rusija slavila protiv BIH na teškom gostovanju

Bosna i Hercegovina je izgubila sa 67:78 od Rusije posle preokreta u drugom poluvremenu. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Mozgov sa 17 poena i 6 skokova, Voroncevič sa 16 poena i 8 skokova i Karasev sa 15 poena i 5 skokova. U poraženom timu najbolji su bili Nurkić sa 18 poena i 13 skokova, Teletović sa 23 poena i Milošević sa 10 poena i 8 skokova, dok je Gordić sa 8 asistencija bio najbolji u tom segmentu igre.

BIH nije najbolje počela utakmicu, ali je u nastavku prve četvrtine odigrala mnogo bolje i napravila prednost od 22:12. Posle početnog nesnalaženja u reketu i nekoliko izgubljenih lopti BIH je ušla u odličnu seriju pogodaka za tri poena, uz to su potpuno dominiraliu u skoku pod oba obruča. Ekipu je predvodio Teletović sa 11 poena. Rusi su uglavnom pogađali iz prodora, ali ih je šut za tri poena veoma slabo služio.

Prva polovina druge četvrtine obeležena je košarkom niskog kvaliteta, uz puno izgubljenih lopti. Rusija je veoma loše šutirala iz igre i retke poene beležila sa slobodnih bacanja. Ni BIH nije briljirala, pa ipak su sa nekoliko poena iz grešaka ruske reprezentacije uspeli da uvećaju prednost.  Rusi se vraćaju u utakmicu u drugoj polovini ovog perioda kada Voroncevič i Hvostov kombinuju seriju od 3 pogođene trojke. BIH je uspela da održi prednost zahvaljujući nekoliko poena iz tranzicije. Teletović je u prvom poluvremenu uputio 12 šuteva za tri poena, u drugoj četvrtini je uglavnom beležio promašaje, što su Rusi pokrili dobrim defanzivnim skokom. Na odmor se otišlo sa prednošću BIH od 39:31.

www.20minuta.net

www.20minuta.net

U trećoj četvrtini je viđen potpuni preokret. Rusija je iskoristila slabu igru BIH, odlično zatvorila reket i počela da smanjuje prednost. Raznovrsna igra u napadu uz veoma dobar protok lopte omogućila im je veliki broj poena kako iz reketa i pozicionih napada, tako i iz šuta spolja i tranzicije. Teletović preuzima odgovornost u završnici ovog perioda i uspeva sa par koševa da zaustavi rezultatski sunovrat BIH. Rusija je imala nešto slabiju završnicu treće četvrtine, ali je uspela da sačuva prednost od 51:55.

U poslednjoj četvrtini veliku borbu u reketu su vodili Mozgov i Nurkić. Nurkić je odigrao odlično u ovom periodu igre, ali je pobedika utakmice odlučio šut spolja. Rusi su lako dolazili do otvorenih šuteva za tri poena i pogađali, dok su igrači BIH bili češće pod pritskom svojih čuvara i promašivali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.