Ređo na pobedu od titule!

Košarkaši Ređo Emilije savladali su ekipu Dinamo Sasarija kod kuće rezultatom 71 – 67 u meču koji nije obilovao kvalitetnom igrom, ali u kojem je bilo dosta uzbuđenja.

Ređo je do pobede došla inteligentnijim rešenjima u napadu u poslednjem minutu susreta. U Dinamo je blistao Šejn Laval, ali je izostao doprinos plejmejkera Logana te je poraz bio neminovan.

Važno je napomenuti i da je Ređo Emilija gotovo čitav meč odigrala bez najboljeg igrača Darijuša Lavrinoviča koji nije mogao da pomogne saigračima zbog povrede. Lavrinovič je na parketu proveo samo 4 minuta.

megabasket.it: Ahile Polonara

megabasket.it: Ahile Polonara

Razloge za poraz Dinamo Sasari i njihov trener Saketi mogu najviše tražiti u lošoj partiji Logana, i očajnom šutu za 3 poena ( 2/25 ) što je gotovo neverovatan poatak za ovu šutersko-trojkašku ekipu.

Određenih poteškoća u igri izazivalo je i ubacivanje mekih predmeta u teren od strane navijača Ređo Emilije, a nakon prekršaja Kaukenasa na teren su uleteli i sokovi što je izazvalo nekoliko klizanja sa te strane u kasnijem delu susreta.

Najefikasniji u redovima Ređa bili su Polonara i Silinš sa po 13 poena, a Šejn Laval je bio neverovatan u dresu Dinama sa 17 poena i 21 skokom.

Sledeći meč igra se na Sardiniji, a na programu je u sredu. Nema sumnje da će navijači Dinama prirediti neverovatnu atmosferu i pokušati da pomognu svom timu da izbori majstoricu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.