Ređo Emilija izjednačila na 1:1

U drugom meču polufinala košarkaškog prvenstva Italije Ređo Emilija je u gostima savladala Veneciju 72:69 i izjednačila u seriji na 1:1.

null

www.repubblica.it

Gosti su dobro otvorili meč a kako je prvo poluvreme odmicalo bili su sve bolji. Vodili su i 21 razlike u finišu druge četvrtine a na pauzu su otišli vođstvom od 40:22. Venecija je drugo poluvreme započela bolje. Napravili su seriju 12:4 u prvih 6 minuta treće četvrtine i u poslednju deonicu ušli sa samo 13 poena razlike. Već nakon dva minuta igre u poslednjoj deonici Venecija je prišla na jednocifrenu razliku. Kada je Džef Viđiano pogodio trojku za 5 razlike na 2 minuta pre kraja, utakmica je ušla u sasvim neizvesnu završnicu. Hrvoje Perić je ubacio 4 vezana poena za Veneciju, ali je odgovor imao Darijuš Lavrinovič. Nakon njega 4 poena za Ređo je vezao Drejk Diner i gosti su vratili brejk.

Upravo su Lavrinovič i Diner vodili Ređo Emiliju do pobede. Lavrinovič je ubacio 22 poena i uhvatio 5 skokova, dok je Diner postigao 14 poena uz 6 skokova.

Hrvoje Perić je postigao 22 poena i uhvatio 5 skokova za ekipu Venecije. Pratili su ga Džef Viđiano sa 12 poena i 5 skokova i Fil Gos sa 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.