Real prošao u plej-of, protivnik Fenerbahče

Real je savladao Himki sa 83:70. Madriđani su bili sigurniji u šutu za tri poena i manje oscilarili u igri, dok su igrači Himkija bili taoci sopstvenih 17 izgubljenih lopti. Real su predvodili Kerol sa 23 poena, Rejes sa 18 poena i 8 skokova i Rodrigez sa 1o poena i 10 asistencija. U Himkiju je dominantan bio Rajs sa 24 poena (22 u prvom poluvremenu), pratili su ga Koponen sa  13 i Ogastin sa 11 poena i 7 skokova.

Real je u prvoj četvrtini šutirao fantastičnih 8/10 za tri. Krenulo je sa pogodcima Ljullja nastavilo se sa Rejesovim i Fernandezovim. Napad Madriđana nije mnogo razmišljao o spuštanju lopte u zaključani reket usled ovakvog učinka sa distance. Himki nije bio ni približno uspešan, niti je toliko forsirao šut za tri poena. Njihova igra zasnivala se na šutevima sa polu-distance, prodorima i spuštanjem lopte u dubinu reketa. Osovina RajsDejvis bila je na vrhu poenterskog učinka ruskog tima. Rezultat se klackao u zavisnosti od Realovog raspoloženja u napadu, da bi Rodrigezovom trojkom prva deonica bila završena rezultatom 33:28.

Real je dobro počeo i drugu četvrtinu, ovaj put stičući poene iz unutrašnje igre. Himki je kaskao promašivajući neke otvorene šuteve i zicere. Ruski tim se u potpunosti vraća sa tri vezane trojke Rajsa i jednom Šveda, da bi na drugoj strani stigao ekspresan odgovor od raspucanog Kerola koji podiže razliku na 47:42. Real je u nastavku ovog perioda  ponovo bio uspešniji iz reketa, dok je realizacija šuta za tri poena konačno pala. Bekovi madridskog tima su lako probijali prvu liniju odbrane Himkija i asistencijama upošljavali unutrašnju liniju. Kada je uspevao da pojača odbranu Himki se spuštao na -3 razlike, ali su sa nekoliko grešaka više dozvolili Realu da ponovo podihne razliku na “magičnu” granicu +5 i završi poluvreme rezultatom 54:49.

Foto: twitter.com/Euroleague

Foto: twitter.com/Euroleague

Očekivano je bilo da ritam utakmice i odlični procenti šuta na obe strane u jednom trenutku stanu i odbrane dobiju na većem značaju. To se desilo u trećoj četvrtini, kada je viđena serija promašaja i izgubljenih lopti. Real je uspeo prvi da se trgne  i trojkom Mačijulisa podigne prednost na +10 i zakaže novi tajm-aut Ivanovića. Loša košarka nastavila se do završnice treće četvrtine. Na obe strane se promašivalo  za dva, tri poena i sa slobodnih bacanja, a igra bila isprekidana faulovima i greškama u napadu. Real je u senci ovakve igre podigao prednost na +14, ali je Himki u samoj završnici vezanim pogodcima uspeo da smanji na 66:58.

Kerol odlično počinje treću četvrtinu, sa 5 vezanih poena iz prodora i šuta za tri i ponovo testira živce trener Himkija, koji nezadovoljan igrom svog tima traži brzi tajm-aut. Utakmica je prelomljena sredinom poslednje četvrtine,ključna figura u zadavanju šah-mata Himkiju bio je Rodrigez. Motivisan nesportskom greškom koja mu je dosuđena Rodrigez se potpuno razgoropadio, uhvatio je par bitnih lopti u odbrani i iskreirao nekoliko poena za sebe i saigrače u napadu za nedostižnu razliku. Ruski tim je pokušao da uhvati priključak brzim šutevima, ali kao što to biva u najvećem broju slučajeva, ovakav način igre se nije isplatio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.