Prepreka zvana Češka!

U četvrtfinalu prvenstva Evrope reprezentacija Srbije ukrstiće koplja sa najvećim iznenađenjem na šampionatu ekipom Češke.

Reprezentacija Češke je sačinjena od dosta iskusnih igrača, koji su odlična potpora zvezdama ekipe Janu Veselom i Tomašu Satoranskom.

Najveća opasnost po koš naše reprezentacije preti upravo od ovog dvojca, a nikako ne bi trebalo zaboraviti ni naturalizovanog Blejka Šilba, kao ni nezgodne Pumprlu, Jelineka i Velša.

eurobasket2015.org FIBA/Ciamillo-Castoria/Dackus

eurobasket2015.org
FIBA/Ciamillo-Castoria/Dackus

Igrač oko kojeg se gotovo sve u sastavu Češke vrti je bivše krilo Partizana Jan Veseli. Veseli prosečno beleži 16.8 poena i 9 skokova po susretu. Jan svakako ne bi bio toliko dominantan da nije adekvatno ispraćen od strane plejmejkera Barselone Tomaša Satoranskog koji nesebično hrani ekipu loptama. Satoranski ima učinak od 13.2 poena, 8.8 asistencija i 6 skokova po meču, što ga svrstava u krem svih igrača na Eurobasketu.

Poseban kvalitet ovoj ekipi daje Amerikanac Blejk Šilb, nekada košarkaš Crvene Zvezde Telekom. Šilb u proseku ostvaruje 11.8 poena, a za 3 poena na prvenstvu šutira odličnih 46.5%.

Ozbiljan doprinos ovoj zanimljivoj ekipi Češke daje i veteran Benda. Učinak od 8.5 poena i 4.3 skoka prosečno svakako nije za potcenjivanje.

Opšti utisak gledanja ove ekipe je da je Satoranski pronašao optimum u svakom svom saigraču, da je duša ove ekipe na niskim pozicijama, dok sve to isto važi za Jana Veselog koji daje tonus igri visokih igrača. Ekstra kvalitet reprezentacija je dobila u Blejku Šilbu, jednom od retkih naturalizovanih igrača koji ne igraju na poziciji plejmejkera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.