Predstavljanje timova iz KLS

Košarkaška Superliga Srbije otvara se susretima FMP i Tamiša, kao i Konstantina i Partizana. Timovi iz Srbije koji učestvuju u ABA ligi su uglavnom medijski ispraćeni, ali su ekipe iz KLS nepoznanica za mnoge ljubitelje košarke.
U Superligu Srbije zahvaljujući uspehu u domaćoj ligi plasirali su se FMP koji je regularni deo šampionata završio na 1. mestu, zatim Konstantin, Vojvodina i Tamiš.

FMP

Ekipa FMP je odlično popunjena na svim pozicijama. Predvodnici u regularnom delu KLS lige bili su odlični bek Marko Gudurić i plejmejker Filip Čović. Dobre role u pojedinim mečevima beležili su i Vojislav Stojanović i Strahinja Mićović. Rotaciju kvalitetnom čine i Ognjen Dobrić, Boriša Simanić i centar Maksim Šturanović.

Dvojica najperspektivnijih igrača Vršca Dejan Davidovac i Dragan Apić pojačali su danas CZT, a u Superligi će nastupati u ekipi FMP. Oba igrača rođena su 1995. godine, Davidovac pokriva pozicije beka i krila, dok Apić pokriva pozicije centra i krilnog centra.
Ekipu FMP sa klupe predvodi trener Milan Gurović.

Od svih ekipa iz KLS, tim FMP ima najozbiljnije šanse da pobedi u nekim duelima sa srpskim predstavnicima iz ABA lige. Solidan kvalitet igrača, ali i duga klupa su adut FMP da će iznenaditi nekog od favorita.

Konstantin

Ekipa Konstantina je prvi deo KLS šampionata završila na 2. mestu. Ekipu predvode krilni centar Danilo Tasić kao i bekovi Veličković ( organizator igre ) i odlični šuter Nemanja Barać. Problem Konstantina je nešto sužena rotacija i nedostatak visokih igrača. Najviši u ekipi je Danilo Tasić sa 207 cm. Ekipu iz Niša sa klupe predvodi trener Marko Cvetković.

Ekipa Konstantina može biti nezgodan protivnik, ali veliko je pitanje da li će Nišlije imati dovoljno kapaciteta da načine makar jedno ili dva iznenađenja.

Vojvodina

Ekipa iz Novog Sada je ostala bez dva veoma važna igrača u proteklom periodu Boža Đumića koji je prešao u Partizan, kao i Stefana Pota koji je karijeru nastavio u rumunskom Asesoftu. Igru Novosađana sada drže plejmejker Jovan Novak, krilni centar Čampara kao i krilo Miloš Grubor. Dobar dodatak rotaciji predstavlja i Radoš Šešlija.Ekipu Vojvodine sa klupe predvodi trener Dušan Alimpijević.

Vojvodina u ovom sastavu verovatno nije u stanju da savlada bilo kojeg predstavnika sa Jadrana, ali iznenađenja su svakako moguća.

Tamiš

U uzbudljivom poslednjem kolu regularnog dela KLS najveći pobednici bili su igrači Tamiša. Efikasnom igrom obezbedili su nastavak takmičenja u Superligi, dok je ekipa Vršca razočarala i ostala prva ispod crte. Ekipu Tamiša predvode odlični Dragan Kruščić i bek Dušan Milošević. Rotaciju popunjava i dobri Igor Kesar. Sa klupe Pančevce predvodi Bojan Jovičić.

Ekipi Tamiša je i samo učešće u Superligi velika nagrada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.