Predstavljanje: Atipični Šarlroa

U 5. kolu Fiba lige šampiona Partizan dočekuje belgijskog predstavnika Spiru Šarlroa sa željom da zabeleži pobedu nakon neuspeha u ABA ligi protiv Cedevite.

Partizan je u ovom meču favorit, a sve sem pobede Crno-Belih bilo bi iznenađenje. Ipak, sastav iz Belgije igra atipičnu košarku i ekipu čini nekoliko Amerikanaca sa dobrim iskustvom.

euroleague.net

euroleague.net

Najkonstantniji strelci ekipe su trojica igrača iz SAD Brendon Boumen, Ričardson i Šepard, a Boumen je definitivno najbolji igrač sastava sa izvanrednim procentima šuta. Ovaj igrač je dobro poznat ljubiteljima košarke po svojim dobrim igrama u Nemačkoj i odličnoj sezoni u Turskoj pre nekoliko godina.

Di Džej Ričardson još gradi svoje ime u Evropi, a reputaciju odličnog strelca je stekao igrajući u Finskoj, a skorerski potencijal je nagovestio još na Univerzitetu Ilinoj. Šepard je iskusan igrač, a odlične partije je pružao u Rumuniji, dok je prošle sezone nosio dres Pezara sa dobrim uspehom.

Dodatne kvalitete ekipi pružaju i Joan Jarocevič, igrač na pozicijama 4 i 5 koji je vrlo pokretan i dobar šuter, i iskusni centar Brajan Dejvis. Joan je poznat iz španske lige, a prošao je školu tada moćnog Dinama iz Moskve, dok je Dejvis poznat na Dalekom istoku i u Poljskoj.

U sastavu su još dvojica Amerikanaca, Adam Kemp i Darnel Heris, koji još uvek ne doprinose onoliko koliko se od njih očekuje. Obojica su u fazi oporavka karijera, prvi od slabe prošle sezone, a drugi kao ruki sa malog koledža.

Ekipa dosta zavisi i od igara Kevina Tumbe na krilu i Nilsa Marnegravea na poziciji organizatora igre. Nils je najbolji asistent sastava, dok je Tumba odličan fizikalac.

Zaključno, Šarlroa je skromna ekipa sa iskustvom i dosta igrača koji mogu biti opasni strelci, ali mnogo elemenata nedostaje da bi ovakav sastav bio pretnja u Beogradu. Trebalo bi da Partizan trijumfuje bez neizvesne završnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.