Predsednik Bešiktaša: “Evroliga je organizacija lopova”

Prvi čovek Bešiktaša, Fikret Orman je za El Mundo Deportivo izneo dosta teških reči protiv čelnika Evrolige i samog takmičenja.

Foto: Onedio

Ja sam protiv Evrolige, iskreno govoreći, smatram da je to organizacija lopova. Ja sam protiv toga da šaljemo naše(turske) timove u Evroligu. To je skup španskih kompanija koje su zajedno kreirale takmičenje. Vlasnici takmičenja nisu košarkaške federacije, nego kompanija. Imaju devet turskih sponzora i kažu da ako uložite novac, pustićemo vas da igrate ove sezone, kao što je to bio slučaj sa Darušafakom. I tako svake godine traže novac, a kada više nemate ili ne želite da ulažete, puste vas niz vodu. Novac od televizijskih prava i sponzora ide kompaniji, dok klubovi moraju sami da plate troškove putovanja i ostale dažbine. To nije organizacija kao fudbalska Liga šampiona ili Liga Evrope gde klubovi mogu doći do zarade od vanjskih faktora. Fenerbahčeovo osvajanje trofeja je veoma vredno, ali klub je svakako finansijski u gubitku. Čak i kada bi osvojili Tursku ligu, ne bih poslao svoj klub(Bešiktaš) u ovo takmičenje” – izjavio je prvi čovek Bešiktaša u razgovoru za El Mundo Deportivo.

Bešiktaš je inače ove sezone učestvovao u FIBA Ligi šampiona gde ga je eliminisala Karšijaka u osmini finala. U polufinalu Turske lige igraju protiv Efesa i slavili su u prvom susretu. Serija se igra na tri dobijene utakmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.