Poraz Srbije od Izraela

Izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali ispod očekivanja.

n1info.com

Reprezentacija Srbije doživela je poraz u Tel Avivu od ekipe Izraela rezultatom 83-74 i tako zakomplikovala svoju poziciju u grupi.

Domaćini su zasluženo došli do trijumfa i tako se približili Srbiji na trećoj poziciji koja vodi na Svetsko prvenstvo sledeće godine. Iako prednost nikada nije bila dvocifrena ni za jednu ekipu, utisak tokom većeg dela utakmice je bio da je Izrael kontrolisao ritam utakmice.

Na poluvremenu je Srbija vodila sa 45-43 i uspevala je da održava rezultatsku neizvesnost do samoga kraja. Na dva minuta do kraja, rezultat je bio izjednačen, 74-74, međutim od tog trenutka Srbija ne uspeva da postigne ijedan poen, dok je Izrael to iskoristio i zatvorio utakmicu serijom 9-0.

U pobedničkoj ekipi najbolji su bili Gaj Pnini sa 18 poena, zatim Džejk Koen sa 14 poena i Tamir Blat koji je bio blizu tripl dabl učinka sa 10 poena, 9 skokova i čak 7 ukradenih lopti.

Na drugoj strani od reprezentativaca Srbije najistaknutiji su bili Dragan Milosavljević sa 17, Marko Simonović sa 13 i Stefan Birčević sa 10 poena. Miroslav Raduljica je dodao 12 poena i 7 skokova, međutim imao je previše izgubljenih lopti, čak 9.

Leave a Reply

Your email address will not be published.