Pirs: “Vol je najbolji plej lige”

Pol Pirs pohvalio plejmejkera Vizardsa.

Bivši NBA igrač, i legenda lige, a sadašnji sagovornik ESPN-a, Pol Pirs, misli da je plejmejker Vašingtona, Džon Vol, najbolji ”kec” u ligi.

Kao prvo, vrlo je brz i dinamičan. Ne možete da ga zaustavite kada igra svoju igru, zakucaće preko vas, levom ili desnom rukom. Kontroliše loptu kao da je vrlo nizak, što nije slučaj, a brz je poput NFL bekova. Zato morate da ga pustite da šutira, samo će vas obrukati.” rekao je Pirs.

I pored Stefa Karija koji je dva puta bio MVP regularnog dela, kao i prošlogodišnji MVP, Rasel VestbrukDžejms Harden koji drugu sezonu već igra poziciju plejmejkera, Krisa Pola, kao i mnogih ostalih vrhunskih igrača, koji su u svojim karijerama uradili mnogo više od VolaPirs veruje da je Vol najbolji:

Njegova brzina je poput Fleša. Kada vidi prostor na parketu, on je verovatno najbrži igrač sa loptom kada treba trčati sa jednog dela terena na drugi. Ako se nađete ispred njega u nekoj kontri, velika je verovatnoća da ćete završiti u ”Sports Centru” te večeri.” zaključio je bivši šampion NBA lige.

I naravno, verovatno da Vol jeste jedan od najboljih plejmejkera lige, za neke najbolji, za neke ne. Ono što mu se ne može osporiti, jeste nastup na Ol Star mečevima četiri puta, kao i prosek poena od 23.1, uz 10.7 asistencija prošle sezone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.