Pirova pobeda Klivlenda (VIDEO)

Iako su savladali Boston sa 109-99, u Ohaju će ostati gorak ukus u ustima pošto će verovatno morati bez Kevina Lava u Masačusec na odlučujuću utakmicu.

Foto: Sports Illustrated

Na samom startu videli smo veoma neugodnu situaciju. Prilikom probijanja bloka, Džejson Tejtum se zatrčao u Kevina Lava i došlo je do sudara glavama. Igrač Klivlenda je prošao gore pošto je dobio udarac u slepoočnicu i bio je primoran da napusti igru. Do kraja utakmice se nije vraćao u igru i veliko je pitanje da li će biti spreman za ‘majstoricu’ pošto su se pojavile informacije da se radi potencijalno o potresu mozga.

I dok je prva četvrtina bila ujednačena, druga nije bila ništa nalik njoj. Ključni trenutak je bio sredinom druge deonice kada je Klivlend uspeo da napravi seriju 15-1 i dođe do dvocifrene prednosti po prvi put na utakmici. Igrači Kavalirsa bili su veoma raspoloženi, odlično su šutirali i otišli su na veliki odmor pri vodstvu od 54-43.

Do kraja utakmice nije bilo neizvesnosti, Klivlend je tokom cele treće četvrtine držao dvocifrenu prednost. Iako su u poslednjoj četvrtini igrači Bostona uspeli da smanje zaostatak, Lebron nije dopustio da utakmica uđe u neizvesnu završnicu. Na kraju pobeda Klivlenda u šestoj utakmici finala Istočne konferencije rezultatom 109-99.

Lebron je bio fenomenalan za tim iz Ohaja, 46 poena, 11 skokova i 9 asistencija, Džordž Hil je dodao 20, a Džef Grin 14 poena.

Seltikse su vukli Teri Rozir sa 28 i Džejlen Braun sa 27 poena, ali to nije bilo dovoljno. Džejson Tejtum je dodao 15 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.