Peković o Partizanu za Wolves radio

Nikola Peković je danas razgovarao sa američkim medijima i o situaciji u KK Partizan čiji je nedavno postao predsednik.

photo:N.Parausic MN Press

photo:N.Parausic
MN Press

Novinare je zanimalo kako je došlo do situacije da Peković postane predsednik svog bišeg kluba. Odgovorio je kako je u klubu bila jako teška situacija i da je bivši predsednik podneo ostavku, pa se otvorila situacija da se uključi u rad kluba. Klub je finansijski u teškom stanju, a on je na nagovor nekoliko ljudi iz njegovog okruženja odlučio da pomogne što je velika čast za njega.

S obzirom da zbog još uvek aktivne igračke karijere nije u mogućnosti da bude u Srbiji postavio je dobrog druga i bivšeg igrača (Miroslav Berić) na mesto potpredsednika, a tu je još jedan čovek koji je njegove oči i uši. Oni se trude da poprave situaciju u klubu, trebaće im vremena, nekoliko godina, ali će sigurno uspeti.

Novinar Wolves radia je naglasio da je Peković igrao u Partizanu nekoliko godina kao i da je to vrlo popularan klub sa velikom istorijom. Upitno je spomenuo da je Vlade Divac igrao tamo. Peković je rekao da je i mnogo drugih velikih igrača nastupalo za Partizan, nek kasnije i u NBA ligi. Da je on počeo karijeru tamo i da mnogo druguje tom klubu, ima čak i tetovažu grba. Jednostavno nikako nije mnogo sebi da dozvoli da vidi da klub koji voli bude u lošoj situaciji.

Za kraj GM Minesote, Milt Njuton, je dobacio “Predsedniče”, a Pek je otkrio da mu je to novi nadimak u svlačionici.

Peković je takođe pričao o povredi i novom saigraču, Nemanji Bjelici.

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.