Partizan ubedljivo savladao Metalac

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali ekipu Metalca u Pioniru rezultatom 82 – 61.

abaliga.com

abaliga.com

Crno – Beli su susret otvorili serijom 5 – 0, ali je Metalac imao spreman odgovor. Do kraja prve deonice Partizan je ponovo zagospodario situacijom na terenu, a momci trenera Vujoševića su prvu četvrtinu zatvorili rezultatom 23 – 17.

U drugoj deonici na scenu stupa trio Partizana Murić , Mačvan i Milutinov i domaćem sastavu donosi + 14 ( 44 – 30 ), a do poluvremena Metalac je stigao da ublaži prednost. Posle 20 minuta igre bilo je 48 – 36 za Crno – Bele.

Treća deonica donela je promenu uloga na terenu. Metalac je zaigrao bolje dok je opala Partizanova produkcija u napadu. Valjevci su prišli serijom 7 – 0, a trener Partizana Vujošević je reagovao tajm autom. Nakon pauze, Murić je povukao parni valjak, a mladi Marinković donosi 64 – 55, pogođenom trojkom.

U poslednjoj četvrtini Partizan igra na visokom nivou i samo povećava prednost. Utakmica je rešena kada se domaći satav odvojio na + 16. U poslednjoj deonici Metalac je uspeo da ubaci samo 6 poena, što nije bilo dovoljno da se izbegne debakl protiv raspoloženog Partizana. Na kraju rezultat je 82 – 61.

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Murić sa 21 poenom, dok su po 13 dodali Milutinov i Milosavljević. U sastavu iz Valjeva najbolji je bio Malešević sa 14 poena.

Ovom pobedom Partizan se izjednačio sa Zvezdom na vrhu tabele Superlige Srbije i oba tima su za sada nepogrešiva u domaćim okvirima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.