Partizan u finalu, kockanje sa pobedom u poslednjoj četvrtini

Partizan je slavio rezultatom 87:78 i ukupnim rezultatom 2:1 obezbedio finale u kojem ga čeka Crvena Zvezda. Crno-bele su predvodili Veličković sa 20 poena i 7 skokova, Vilson sa 16 poena i 6 asistencija i Džons sa 16 poena i 8 skokova. U FMP-u najbolji su bili Tejić sa 16 poena, Đoković sa 14 poena i 5 asistencija i Apić sa 14 poena i 11 skokova.

Partizan je otvorio utakmicu odličnom odbranom. U napadu su lako dolazili do poena iz reketa preko centarske linije, dok je spoljna linija odradila dobar posao iz prodora i u ofanzivnom skoku. FMP je imao previše problema sa izgubljenim loptama. Pokušali su da igraju balansirano u napadu kombinujući šut spolja i spuštanje lopte u reket, ali se prva četvrtina završila prednošću Partizana od 24:10

FMP je u drugoj četvrtini zaigrao bolje, pogodili su nekoliko šuteva spolja, a kada je realizacija sa distance pala, vratili su se prodorima i dodavanjima u reket iz igre dva na dva. Igrači Partizana su u ovoj deonici imali dosta grešaka u izboru kada treba krenuti u prodor, ali su poenima iz ofanzivnog skoka i poludistance uspeli da sačuvaju visoku prednost. Sa 14 poena i 4 skoka Džons je predvodio Partizan u prvom poluvremenu. Oba tima su slabo šutirala za tri poena. Na odmor se otišlo sa prednošću crno-belih od 41:26.

Foto: kkpartizan.rs

Foto: kkpartizan.rs

FMP je odigrao dobro u napadu treću četvrtinu. Bili su uspešni iz prodora, dobro se kretali, imali dobar protok lopte i povremeno pogađali spolja. Partizan je u ovom periodu ušao u odličnu seriju pogodaka za tri poena, da bi kasnije pokušavali kroz prodore i spuštanje lopte u reket. Na krilima raspoloženog  Veličkovića Partizan je održao vođstvo na 69:54.

FMP je bio na putu da iskoristi lošu igru Partizana u napadu i da uvede utakmicu u mnogo neizvesniju završnicu. Nastavili su sa dobrom unutrašnjom igrom u poslednjoj četvrtini i približili se na -6. Trojkama Veličkovića i prodorima Vilsona Partizan se iščupao iz nezgodne situacije i izborio finale. Sredinom ovog perioda Čović je isključen iz igre zbog udaranja Murića, kojem su sudije dosudile tehničku grešku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.