Partizan stigao do treće pobede u Mađarskoj

Solnok je poražen od Partizana sa 55:70 u 4. kolu FIBA LŠ. Najbolji u Partizanu bili su Birčević sa 17 poena i 4 skoka, Luković sa 14 poena, 9 skokova i 4 blokade, Hečer sa 11 i Ratkovica sa 6 poena, 11 asistencija i 5 skokova. Majstorović i Veličković nisu sastavu. U poraženom timu najbolji su bili Vojvoda sa 21 poenom i 7 skokova i Borisov sa 12 poena.

Partizan je bolje ušao u utakmicu, iskoristili su neorganizovanost u napadu i slab šut Solnoka, da se rezultatski odlepe poenima iz reketa. Ratkovica je hranio unutrašnju liniju asistencijama za lake poene. Crno-beli su bili vrlo dobri i u ofanzivnom skoku, ali se slab šut sredinom ovog perioda nije uspeo nadoknaditi, pa je Solnok počeo da sustiže razliku. Mađarski tim je ušao u seriju pogođenih šuteva za tri poena i do kraja prve četvrtine ublažio prednost na 16:20.

U drugoj četvrtini Partizan je izgledao vrlo neorganizovano u napadu, praveći previše grešaka i šutirajući veoma slabo sa distance. Solnoku su nedostajala unutrašnja igra i poeni iz reketa da bi mogli da naprave potpuni preokret. Mađarski tim se o dalje oslanjao na šut za tri poena, s tim što su u drugoj četvrtini izveli i veliki broj slobodnih bacanja. Partizan se koliko-toliko trgao u drugoj polovini ovog perioda i uspeo poenima iz prodora spoljne i pod obručem unutrašnje linije da održi minimalnu prednost od 32:33.

Foto: http://www.basketballcl.com/

Foto: http://www.basketballcl.com/

Oba tima su slabo ušla u treću četvrtinu, a problemi su se ponavljali povremeno sve do kraja ovog perioda. To je naročito važilo za broj izgubljenih lopti na obe strane. Solnok je u ovom periodu konačno uspeo da dođe do unutrašnje igre, kroz poene iz prodora, ali je broj poena iz šuta za tri poena drastično smanjen. Partizan je i u ovoj deonici imao kasno buđenje, ali to je bilo dovoljno da se prednost uveća na 46:53. Crno-beli su uspeli da uz poene iz reketa vežu i nekoliko pogođenih šuteva spolja, predvođeni raspoloženim Birčevićem.

Početni minuti poslednje četvrtine ličili su na neke prethodne deonice Solnok je imao veliki problem sa realizacijom šuta iz igre, a Partizan sa organizacijom napada. Partizanova spoljna linija je u nastavku uspela da iz igre dva na dva napravi dobru saradnju sa Lukovićem, dok je odbrana uspela da zaustavi ionako skromnu realizaciju napada Solnoka i obezbedi pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.