Partizan slomio otpor Borca u poslednjoj četvrtini

Partizan je u Čačku savladao Borac sa 83:94. Crno-bele su predvodili Murić sa 19 poena, Džons i Vilijams sa po 13, Veličković sa 12 i Vilson sa 11 poena. Sjajnu utakmicu za Borac je odigrao Stvenović, završivši utakmicu sa 27 poena (5/8 za tri). Pratili su ga Avramović sa 19 i Mišković sa 11 poena.

Napadački dobra, odbrambeno nešto slabija prva četvrtina završena je rezultatom 21:24. Partizan je bio precizniju u šutu za dva i uspešniji u tranziciji iz odbrane u napad, što im je u jednom trenutku donelo 7 poena prednosti. Crno-beli nisu uspevali da odbrane svoj reket, pa su igrači Borca, često faulirani, dobili šansu za poene iz reketa. Uz još 3 pogođene trojke Čačani su se ravnopravmo držali u reketu.

Oba tima su i u drugoj četvrtini uputili veliki broj šuteva za tri poena, ali je Borac ukupno zadržao bolji procenat realizacije. Crno-beli su nastavili da dobro razvijaju kontre i poboljšali ofanzivni skok, ali je u završnici poluvremena usledio pad u igri, pa se Borac zadržao na -3 iz prve četvrtine. Dominantnu ulogu u prvom poluvremenu imao je Murić, koji je postigao 17 poena.

kkpartizan.rs

kkpartizan.rs

Treća četvrtina je bila u mnogome nalik prethodnim. Partizan je odlično otvorio ovaj period, pojačavajući odbranu i forsirajući brz ritam u napadu. Crno-beli su napravili +15 i činilo se da će prelomiti utakmicu u svoju korist. Međutim Borac je odgovorio odličnim šutem za tri poena, što je bila najslabija tačka crno-belih, pa je rezultat ponovo oboren na -3, odnosno na 63:66.

Solidna odbrana, promašaji Borca i dobra igra iz tranzicije omogućili su crno-belima da se ponovo odlepe na početku poslednje četvrtine. Čačani su i ovaj put pokušali da se vrate kroz šut za tri poena, ali ovaj put nisu uspeli da pogađaju u kontinuitetu. Uz povremene greške u napadu to je bilo dovoljno da Partizan konačno uspe da zadrži nešto veću razliku i ode u mirnu završnicu meča.

Leave a Reply

Your email address will not be published.