Partizan se vratio u igru!

Partizan je slavio kao gost sa 72:75 i tako produžio nade u borbi za šampionsku titulu. Najbolji u pobedničkom timu bili su Veličković i Džons sa 13 i Murić i Vilijams sa 12 poena. U Zvezdi su najbolji bili Cirbes sa 19, Simonović sa 15, Kinsi sa 10 poena, a Jović je ostvario 14 asistencija.

U prvoj četvrtini se igrala košarka vrlo niskog kvaliteta. Oba tima su izgubila po pet lopti i imala vrlo slabu realizaciju šuta za tri poena. O lošoj igri Partizana u napadu svedoči podatak da su pogodili samo dva šuta u ovom periodu. Zvezda je uspela da napravi prednost poenima iz reketa i tranzicije u prvoj polovini ovog perioda, ali su se u nastavku utopili u sivilo igre koje su pokazivali crno-beli. Prva četvrtina je završena rezultatom 13:5.

Partizan je odigrao mnogo bolje u drugoj četvrtini. Crno-beli su nastavili sa velikim brojem šuteva za tri poena, uspeli da pogode tri, što je uz poene iz prodora i ofanzivnog skoka bilo dovoljno da u jednom trenutku dođu u vođstvo. Crvena Zvezda je i u ovom periodu imala problema sa šutem za tri poena i brojem izgubljenih lopti, pa je većinu poena iskreirao Jović asistirajući saigračima u dubinu reketa. Na odmor se otišlo sa prednošću crveno-belih od 29:27.

Foto: kkpartizan.rs

Foto: kkpartizan.rs

Partizan je u trećoj četvrtini bio na krilima odličnog Vilijamsa koji šutem sa polu-distance uspeo da iskoristi nemoć Cirbesa da ga isprati u odbrani. U završnici uspevaju da pogode dve važne trojke, drugu je Vrabac pogodio preko pola terena u poslednjoj sekundi. Zvezda je pogađala iz prodora, sa niskog posta, šuta spolja i ofanzivnog skoka, ali ne u dovoljnom procentu da sačuva prednost. Treći period je završen rezultatom 47:53.

Partizan je serijom trojki i dobrom odbranom uspeo da uveća prednost na +15. Crvena Zvezda je na početku poslednje četvrtine imala problema sa realizacijom u napadu, ali su odgovorili serijom pogođenih trojki i poena sa slobodnih bacanja koja dolaze posle grešaka crno-belih i razlika je smanjena na -3. Vilson je sa slobodnih bacanja doneo crno-belima prednost od 5 poena, ali je sa dve izgubljene lopte, posle diskutabilnih sudijskih odluka, mogao da bude tragičar utakmice. Zvezda nije uspela da pogodi dva šuta za tri poena koja bi joj omogućila produžetak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.