Partizan prelomio u završnici

Partizan je u derbiju 6. kola Superlige slacio protiv FMP-a sa 82:71.

Monotoniju prilično dekadentne košarke u poslednjoj četvrtini (u kojoj je prednost pravio onaj tim koji ima manje grešaka) prekinuo je Hečer sa dve asistenicije, od kojih je ona atraktivnija bila za Ratkovicu, koji je trojkom odveo Partizan na +10 i prelomio meč.

MN Press

Partizan je bolje otvorio utakmicu i blago se odvojio, ali je FMP kroz odličan šut spolja došao do preokreta od 22:27 na kraju prve četvrtine. FMP je u drugoj četvrtini imao velikih problema sa faulovima, što je omogućilo Partizanu da na kratko preuzme vođstvo, gosti su se trgli u završnici poluvremena i otišli na odmor sa prednošću od 43:44. Treću četvrtinu je obeležio veliki broj izgubljenih lopti. Partizan je posle atraktivne rampe Marinkovića nad Bursaćem dobio na energiji i dobrom odbranom došao do +8, ali je FMP kaznio greške crno-belih u završnici i spustio na 62:59.

Najefikasnjji u pobedničkom timu bili su Luković sa 15 poena i 8 skokova, Vrabac sa 14 poena, Birčević sa 13, Hečer sa 11 poena i 5 asistencija i Ratkovica sa 10 poena i 6 asistencija. U FMP-u su se istakli Bolden sa 14, Apić sa 11, Davidovac sa 9 poena i 5 skokova i Žižić sa 9 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.