Partizan “poklonio” triler pobedu Dinamu

Partizan je poražen od Dinam a iz Sasarija sa 87:88. Najbolji u redovima pobednika bili su Karter sa 21 poenom, Stipčević sa 14 poena i 6 asistencija, Olaseni sa 13 poena i 6 skokova, Lejsi sa 12 poena, 8 skokova i 7 asistencija i Lideka sa 10 poena i 7 skokova. U Partizanu je najbolji bio Hečer sa 23 poena i 4 asistencije, Ratkovica sa 13 poena i 6 skokova, Birčević sa 10 poena i Veličković sa 9 poena i 6 skokova, dok je Robinson bio najbolji asistent tima sa 7 asistencija.

Dinamo je odigrao vrlo dobro u napadu u prvoj četvrtini. Ekipa iz Sasarija se trudila da vrši brzu tranziciju u napad i iz odlične 2 na 2 igre gradi unutrašnju igru, a iz povratnih pasova iz reketa pogađa šuteve spolja. Partizan je počeo loše u oba smera, kada je rešen problem sa organizacijom napada stigli su poeni iz reketa, ali su izostali poeni iz šuta spolja. Sa nešto boljom odbranom u završnici crno-beli su se primakli Dinamu, pa je ovaj period završen rezultatom 19:23.

Partizan je odličnom odbranom zaključao reket i krenuo u preokret u drugoj četvrtini. Dinamo je imao velikih problema sa šutem kako spolja, tako i unutra, sve do same završnice poluvremena kada vezuju nekoliko uzastopnih poena. Crno-beli su, koristeći greške rivala i rani izlazak iz bonusa, poenima iz tranzicije, prodora i sa slobodnih bacanja gradili napadački učinak. Partizan je na odmor otišao sa prednošću od 46:38.

Foto: basketballcl.com

Foto: basketballcl.com

U trećoj četvrtini viđen je šuterski obračun za tri poena. Partizan je veoma slabo šutirao slobodna bacanja, ne iskoristivši Dinamov rani izlazak iz bonusa. Dinamo je to iskoristio i oborio prednost. Crno-beli su povećali prednost zahvaljujući dobroj igri u odbrani, ali je Dinamo u završnici ovog perioda valorizovao dominaciju u ofanzivnom skoku i pogođenim šutevima spolja kaznio greške Partizana. Zaostatak ekipe iz Sasarija se istopio na 63:60.

Kako je realizacija šuta za tri poena stala u poslednjoj četvrtini timovi su morali da traže poene iz reketa. Partizan je vukla energija Veličkovića koji je davao veliki doprinos u oba smera, dok je Dinamo poentirao iz individualnih prodora. Crno-beli su sa dva loša faula u poslednjim sekundama Dinamovih napada, pružili rivalu priliku da se približi na poen zaostatka. Hečer je u poslednjem Partizanovom napadu pogodio samo jedno slobodno bacanje. Olaseni je u poslednjem napadu Dinama pogodio koš uz faul Ratkovice, ali ne i dodatno slobodno bacanje, pa je meč sa rezultatom 79:79 otišao u produžetak.

Nervoza je preuzela kontrolu nad igračima u produžetku, pa su promašaji određivali ko će preći u prednost. Partizan je propustio šansu sa slobodnih bacanja da uđe u mirniju završnici, što je trojkom kaznio Karter, pa se u poslednje sekunde ušlo sa prednošću Sasarija od 85:87. Veličković je u narednom napadu promašio polaganje, Stipčević odgovorio sa samo jednim pogođenim bacanjem i ostavio nadu Partizanu. Hečer je u narednom napadu izborio 3 slobodna bacanja, ali pogodio samo dva, pa su crno-beli morali da prave faul. Na liniju slobodnih bacanja ponovo je došao Stipčević, oba je promašio (drugo namerno), ali Ratkovica nije uspeo da pogodi trojku za 3 sekunde, pa su gosti odneli minimalnu pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.