Partizan pobedio posle produžetka

Košarkaši Partizana savladali su Mega Leks na gostovanju u Sremskoj Mitrovici, posle produžetka, rezultatom 96 – 95.
Crno – Bele su do pobede vodili povratnik na teren Aleksandar Saša Pavlović sa 23 poena i Milan Mačvan sa 22 poena.

Ekipa Mega Leksa je ponovo ispustila veliku prednost, kao i protiv Crvene Zvezde Telekom, pre nekoliko dana.

Najefikasniji igrači u redovima Partizana bili su već pomenuti Pavlović sa 23 i Mačvan sa 22 poena, a istakli su se i Milosavljević sa 14 i Milutinov sa 13 poena.

U redovima domaćina impresivan je bio Jokić sa 33 poena i indeksom od čak 47 ! Dobar je bio i Miljenović sa 19 poena.

Tok meča:

Miljenović, Jokić i Zagorac vode Megu na otvaranju na + 5 ( 16 – 11 ). Crno – Beli uzvraćaju serijom 5 – 0, a nakon izgubljene lopte Partizana Krstić zatvara četvrtinu pogotkom za 3 poena zahvaljujući skupljanju na Vebsteru koji je probio prvu liniju odbrane gostiju.

Druga deonica donosi još bolju igru Mege i odvajanje na 27 – 16, kao i na 29 – 21. Partizan se približava na samo 5 poena zaostatka ( 35 – 30 ), ali do poluvremena dominira Jokić za 42 – 34 na velikom odmoru.

Nikola Jokic (Photo: ABA League)

Nikola Jokic (Photo: ABA League)

Partizan rafalno otvara drugo poluvreme, ali prednost Mege štiti Jokić koji poenima počinje seriju igrača u roze dresovima od 7 – 0. Do sredine deonice se Partizan konsolidovao, a u nastavku se igralo koš za koš. Na kraju 3. četvrtine bilo je 66 – 61 za Mega Leks.

Četvrta deonica donela je mnogo uzbuđenja i veliko kockanje Mege sa prednošću koju je u dotadašnjem toku utakmice stekla. Talas Mege vodi ekipu trenera Milojevića na čak + 10, dok ofanzivni skokovi Milutinova drže ekipu od potpunog debakla.
Na scenu u tim momentima stupa Saša Pavlović koji veže čak 8 poena za povratak ekipe trenera Vujoševića u meč. Na kraju 40 minuta igre rezultat je bio 85 – 85.

Produžetak je doneo obručun Jokića sa vedetama Partizana Mačvanom i Pavlovićem. Pavlović je meč okončao ranije zbog 5 ličnih grešaka, a u produžetku je pored poena zabeležio i tehničku grešku. Pri rezultatu 95 – 92, Jokić je dva napada završio na liniji penala , a bio je 3/4 precizan za 95 – 95. Mega je odlučila da faulom seče poslednji napad Partizana i da ima odluku utakmice u svojim rukama. Ideja je bila dobra jer je Tepić pogodio samo 1 bacanje za 96 – 95, ali je Miljenović promašio šut iz driblinga za pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.