Partizan gubio na poluvremenu, završio sa +16

Partizan je kao domaćin savladao Konstantin sa 89:73. Crno-bele su predvodili Veličković sa 17 poena i 5 skokova, Vilson sa 15 poena i 5 asistencija, Cvetković sa 13 poena i 6 asistencija, Džons sa 11 poena i 7 skokova, Vilijams sa 10 poena i 6 skokova i Murić sa 10 poena. U Konstantinu su najefikasniji bili Tasić sa 18 poena i 9 skokova, Veličković sa 10 poena, 8 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti, Đorđević i Ostojić sa po 10 poena.

Konstantin je do završnice prve četvrtine bio ravnopravan sa Partizanom. Crno-beli su se u ovom periodu odvojili na 21:15. Partizan je najveći deo poena postigao iz šuta sa polu-distance i iz ofanzvinog skoka. Konstantin je većinu poena postigao iz reketa, dok su obe ekipe promašivale šuteve za tri poena.

Partizan je odigrao vrlo loše u drugoj četvrtini, koktel promašaja i izgubljenih lopti omogućio je Konstantinu da preokrene rezultat na 33:35. Nišlije su nastavile da spuštaju loptu u reket, odakle Partizan nije uspeo da ih zaustavi ni na jedan način, sem faulovima. Do kraja poluvremena uspeli su da se izjednače i po broju ofanzivnih skokova sa Partizanom.

Photo: MN Press (arhiva)

Photo: MN Press (arhiva)

Povratkom prve petorke u igru Partizan je povratio čvrstinu u odbrani i raznovrsnu igru u napadu. Pogađali su iz ofanzivnog skoka, prodora, a stigle su i prve trojke. Konstantin je ušao u seriju izgubljenih lopti, mada su i dalje uspevali da kazne svak pogrešno iskakanje odbrane Partizana. Domaćini su se do kraja treće čevrtne odlepili na 59:49.

Ozbiljniji pristup Partizana iz treće četvrtine prenesen je i u poslednjoj. Predvođeni Veličkovićem crno-beli su odigrali odlično u napadu i nešto opuštenije u odbrani. Konstantin je nastavio da igra na svoj način postižući poene iz prodora i preko centara u reketu, ali ih je veliki broj izgubljenih lopti sprečio da se spuste na jednocifren zaostatak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.