PAO razbio Unicaju

Panathinaikos našeg Saleta Đorđevića je večeras na gostujućem parketu u Malagi savladao Unicaju rezultatom 58:76 (7:26, 20:16, 19:22, 12:12) u okviru devetog kola Top 16 faze Evrolige. 

Utakmica je odlučena već nakon prvih deset minuta kada je PAO napravio 19 poena razlike, bilo je 7:26. Igrali su Saletovi puleni vrhunsku odbranu dopustivši protivniku da postigne samo sedam poena.

Photo: www.euroleague.net

Photo: www.euroleague.net

Tokom druge  četvrtine Unicaja je pokušavala da se vrati u utakmicu, smanjili su na 10 razlike, ali do kraja četvrtine PAO vraća na pristojnih 15 razlike.

Početkom trećeg perioda igre PAO je napravio seriju od osam poena, za velikih 23 poena razlike. Do kraja četvrtine Unicaja je uspjela da smanji razliku na 18 razlike, bilo je 46:64.

U posljednjih deset minuta nismo gledali efikasnu košarku, obje ekipe su uspjele postići po samo 12 poena za konačnih 58:76.

PAO je pobijedio zahvaljujući visokom procentu šuta za dva poena (61%), posebno su ubojiti bili iz reketa kojim su i uništili špansku ekipu, dok je Unicaja bila daleko nepreciznija (37%).

Najistaknutiji u pobjedi bio je ponovo Elliot Williams sa 16 poena. Miroslav Raduljica je dodao 12 poena i tri skoka. Dvocifreni su bili i Nick Kalathes sa 10 poena i 10 asistencija te James Gist sa 10 poena.

Bivši igrač Partizana Saša Pavlović za nešto manje od 15 minuta na parketu postigao je devet poena te dodao dva skoka i jednu asistenciju.

Srpski reprezentativac Ognjen Kuzmić je za 15 minuta postigao četiri poena, dodavši pet skokova.

U sastavu Unicaje najzapaženiji su bili Mindaugas Kuzminkas sa 15 poena, tri skoka i Edwin Jackson sa 13 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.