Pali Francuzi, Bogdanović najbolji, Marković junak

Srbija je dobro započela pripreme za kvalifikacioni turnir za OI u Riju koji će se održati u Beogradu. Posle velike borbe savladana je Francuska sa 77:79.

Francuska je u prvom poluvremenu uputila veći broj šuteva za tri poena, ali i bila nepreciznija od Srbije. Francuzi su pogodili 4 od 12 pokušaja, dok su naši reprezentatici pogodili 3 od 6 upućenih šuteva za tri poena. Trikolori su napravili prednost dobro naplaćujući izgubljene lopte Srbije u napadu, pa su posle 21:17 na kraju prve četvrtine, došli do 40:34 na kraju poluvremena. Naši reprezentativci su veliki broj poena postigli iz reketa, Bogdanović sa 12 i Jokić sa 9 bili su najefikasniji, dok su Teodosić i Marković sa po 3 asistencije imali glavnu ulogu u proigravanju saigrača. Kod Francuza su u prvom poluvremenu bili najbolji Diao i Ertel sa po 7 i Lovernj sa 6 poena i 4 skoka.

Foto: kurir.rs

Foto: kurir.rs

Treća četvrtina protekla je u velikoj nervozi na obe strane koja je kulminirala koškanjem između Jokića i De Koloa u šta se umešao Ažensa koji je odgurnuo srpskog reprezentativca. Jokić i Ažensa su nakon toga isključeni. I pored velikog broja prekida i izgubljenih lopti na obe strane ova deonica je završena velikim brojem poena sa prednošću Francuza od 62:55. Sjajnom odbranom u poslednjoj četvrtini Srbija je uspela da neutrališe timsku igru Francuza i usmeri ih na individualne pokušaje. Stefan Marković je svojim trojkama uz podršku Bogdanovića doneo preokret i rešio utakmicu u korist naše reprezentacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.