Palakanestro: Aleksa Avramović srušio Armani, odlični Voja Stojanović i Tepić

Srpski košarkaši su bili jako dobri u 17. kolu italijanskog prvenstva.

Foto: fiba.com

Kapo D’Orlando je izgubio meč na domaćem parketu od Virtus Bolonje 86:69, ali je bivši igrač Zvezde, Vojislav Stojanović, bio na visini zadatka. Voja je postigao 24 poena uz 6/7 za tri poena, dodao je i 5 skokova za indeks 28. U gostujućem timu odličan je bio bivši igraš Partizana, Oliver Lafajet, sa 19 poena i 3/3 za tri poena.

Brindisi je upisao pobedu protiv Pistoje, 88:74. Tepić je doprineo sa 12 poena (2/3 za dva, 2/3 trojke, 2/2 sl. bacanja) i po 2 skoka i asistencije. Sjajni omleni bek sa SMU-a, Nik Mur, postigao je 21 poen uz 5/7 za tri, a Kedi Lalane je došao do novog dabl dabla sa po 12 poena i skokova.

Varese je zabeležio veliku pobedu nad Armanijem kod kuće, bilo je 76:72. Nekadašnji igrač Borca iz Čačka, Aleksa Avramović je bio jako dobar sa 18 poena i 4/6 iza linije za tri poena. Micov je bio najbolji u redovima evroligaša sa 18 poena (4/9 za tri) i 8 skokova.

Jako je ujednačena tabela Palakanestra ove sezone. Breša je na prvom mestu sa 13 pobeda, dok Avelino, Venecija i Armani imaju po 12. Sasari se trenutno nalazi izvan plejof pozicije sa 9 pobeda.

Tepićev Brindizi i Avramovićev Vareze imaju po 6 pobeda, dok se Voja Stojanović i Kapo D’Orlando nalaze ispod sa 5 pobeda i jednim trijumfom više od poslednjeplasiranog Pezara-

Leave a Reply

Your email address will not be published.