Oslabljeni Partizan ostvario prvu pobedu u 2017. godini

Partizan je savladao Solnok sa 77:67. Najbolji u Partizanu bili su Luković sa 14 poena i 6 skokova, Pot sa 13, Hečer sa 12 poena i 6 asistencija,  Veličković sa 11 poena i 5 asistencija, Birčevića sa 11 poena i Vrabac sa 7 poena i 8 skokova. Crno-beli su bili oslabljeni  neigarnjem Ratkovice, Robinsona i Karahodžića, ali je prve minute u FIBA LŠ zabeležio mladi Jovanović. U poraženom timu su najbolji bili Vojvoda sa 21 poenom i 5 asistencija, Andrić sa 13 poena i 5 skokova i Borisov sa 12 poena i 5 skokova.

Prvu četvrtinu obeležio je nedostatak kreativnosti u organizaciji napada oba tima i shodno tome povećan broj grešaka. Partizan je u početku tražio šansu iz šuta spolja, ali kako ih on nije služio, brzo su prebacili fokus na prodore i spuštanje lopte ka centarskoj liniji što je dalo bolje rezultate. Solnok je počeo sa sličnom strategijom kao i crno-beli, ali je njih šut sa distance mnogo bolje služio, pa su na njemu bazirali većinu napada. Prva četvrtina je završena rezultatom 17:15.

Partizan je dobro koristio nemogućnost odbrane Solnoka da zaustavi prodore spoljne linije, koji su se završavali polaganjem ili asistencijom za lake poene visokih igrača. Mađarski tim je imao i velikih problema u napadu, crno-beli su odlično zatvorili reket, a Solnok promašivao šuteve za tri poena. U drugoj polovini druge četvrtine zaustavljen je rast prednosti Partizana. Crno-beli su grešili u pasu, što je uz par pogodaka Solnoka zadržalo rezultat na 35:25 na poluvremenu.

Foto: basketballcl.com

Solnok je kroz celu treću četvrtinu razvio odličnu saradnju spoljne i unutrašnje linije iz igre dva na dva i poenima iz reketa smanjivao prednost Partizana. Igrači mađarskog tima su dobro koristili i povratne pasove iz reketa za precizan šut sa polu-distance. Crno-beli su loše počeli ovaj period, pa je njohova prednost prepolovljena. U nastavku igre Partizan se konsolidovao kroz dobra šut spolja, poene iz prodora i ofanzivnog skoka i u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću od 55:50.

Partizan je prelomio utakmicu na početku poslednje četvrtine, kada su iskoristili promašaje Solnoka i preko visokih igrača napravili dvocifrenu prednost. Solnok se serijom trojki vratio sredinom ovog perioda, ali je to bilo kratkog daha. U nastavku su promašivali što je ostavilo prostor Partizanu za mirnu završnicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.