Pobeda Efesa nad Olimpijakosom

Efes je lako pobedio nezainteresovanu ekipu Olimpijakosa sa 81:68 i tako sebi obezbedio učešće u grupi E TOP 16 faze Evrolige.

Olimpijakos je ušao u utakmicu koja za njih nema rezultatskog značaja vrlo slabo. Igra dva na dva Stroberija i Milutinova nije davala rezultate, pa je trener crveno-belih izveo Milutinova iz igre. Takođe Olimpijakos nije služio šut iz igre, a ležernost se pokazala kroz inferiornost u skoku (6 naprema 16 Efesovih). Efes je do prednosti u prvoj četvrtini vodila dobra igra Šarića (7 poena i 7 skokova) i Danstona pod košem. Posle prve četvrtine Efes je vodio sa 21:10.

Drugu četvrtinu obeležila je igra u bržem ritmu. Shodno tome viđeno je dosta grešaka na obe strane, koje su kažnjavane lakim poenima iz kontri. Olimpijakos je samo na momente uspevao da odigra agresivniju odbranu i tada su spuštali razliku. Ali i dalje je ostao problem branjenja reketa i previše ofanzivnih skokova za igrače Efesa. Efesovi centri su u odbrani lako izlazili na kraj sa Olimpijakosovim. Do kraja poluvremena Efes je uspeo da sadrži prednost i ode na odmor sa 40:29.

Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK

Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK

U trećoj četvrtini imali smo priliku da vidimo znatno opušteniji ritam obe ekipe. Na momente je utakmica ličila na egzibicionu, uz atraktivne poteze, koje je pratio slab otpor u odbrani. Olimpijakos je konačno uspeo da iskontorliše reket u odbrani, i u napadu da zapreti prodorima Stroberija i Heketa i dobrom igrom pod košem Hantera. Na drugoj strani briljirala je spoljna linija Efesa, u kome je veliki broj igrača pogađao za tri. Na kraju treće četvrtine rezultat je bio 54:44.

U poslednjem periodu se nastavio lagani ritam iz treće četvrtine. Većina igrača Olimpijakosa je delovala nezainteresovano u napadu. Veću energiju od ostalih je pokazao Heket, koji je svojim poenima iz prodora održavao Olimpijakos na minusu od oko 10 poena, koji je bio aktuelan tokom cele utakmice. Činilo se da od volje igrača Efesa zavisi sa koliko će se razlike završiti ova utakmica. Oni su u pojedinim momentima popuštali gas, ali su na Ivkovićeve gestikulacije sa klupe, vraćali agresivnost u igri. Tempo utakmice je odlično dirigovao Ertel, pravovremenim promenama ritma i preciznim pasovima ka svojim saigračima. Na kraju utakmice rezultat je bio 81:68.

Ovom pobedom Efes je zauzeo drugo mesto u svojoj grupi i takmičenje će nastaviti u grupi E u kojoj će biti i Crvena Zvezda i Cedevita. Najbolji u ekipi pobednika bili su Šarić i Ertel sa po 13 poena. U poraženom timu najistaknutiji pojedinac bio je Heket sa 19 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.