Olimpija i Avelino odlučuju o osvajaču kupa Italije

Košarkaši Olimpije iz Milana rutinski su se plasirali u finale Kupa Italije, pa će trener Jasmin Repeša imati priliku za prvi osvojeni trofej sa italijanskim timom.

U finalu Olimpiju čeka ekipa Avelina koja je u veoma uzbudljivom meču savladala Trento u poslednjim sekundama.

Trento – Avelino 69-71

 

Hit Evrokupa, ekipa Trenta, nije uspela da ostvari plasman u finale kupa Italije i tako nastavi sezonu iz snova. Bolji sastav danas je bila ekipa Avelina.

Avelino su do pobede vodili Ivan Buva i Rikardo Ćervi sa po 19 poena, a najbolji komandant na parketu bio je Markiz Grin sa 10 poena i 7 asistencija.

Trento je poenterski učinak dobio od najboljeg igrača Džulijana Rajta (15 poena) i Toto Foreja sa isto toliko. Međutim, 4 sekunde pre kraja Rajt nije uspeo da reši situaciju oko linije za slobodna bacanja i uopšte uputi šut ka košu. Na taj način Trento je ostao bez prilike da igra za trofej.

Kremona – Olimpija 58-90

basketnet.it Foto Ciamillo-Castoria

basketnet.it
Foto Ciamillo-Castoria

Košarkaši Olimpije iz Milana rutinirali su ekipu Kremone rezultatom 90-58, ali je svakako ovaj manji tim pobrao velike simpatije pobedom nad ekipom Sasarija u 1/4.

Do pobede, ekipu trenera Jaska Repeše vodili su Simon sa 17 poena i Senders sa 16, dok je srpski reprezentativac i bivši košarkaš Partizana Milan Mačvan dodao 10. Ito toliko je imao i bivši košarkaš Crvene Zvezde Čarls Dženkins. Dvocifren je bio još Ćinćarini sa 13.

U ekipi Kremone najbolji je bio Vašington sa 15 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.