Oldridž, Harden, Jokić – veče ”koškanja” (VIDEO)

Zanimljivo veče u NBA ligi, bizarnosti Jokića i Hardena.

Foto: vox-cdn.com

Još jedno veče u NBA ligi je iza nas, San Antonio je slavio protiv Toronta, Golden Stejt rutinski savladao Dalas… Ipak, čini se da su neke bizarnosti i ”koškanja” obeležila ovu NBA noć.

Da počnemo duelom između Voriorsa i Mevsa, gde je u jednoj situaciji, mladi igrač Dalasa, Denis Smit pokušao da zakuca preko Drejmonda Grina, koji je imao spreman odgovor:

Nikada nećeš zakucati preko mene, ti si dečak.”

U Teksasu, gde su Sparsi slavili u neizvesnoj utakmici protiv Reptorsa, u četvrtoj četvrtini, došlo je do sukoba na relaciji Lamarkus Oldridž – Serž Ibaka, gde je u žestoko duelu, Ibaka prvi potegao lakat, na šta je visoki igrač San Antonija imao spreman odgovor:

Nekoliko napada kasnije, Oldridž je postigao koš uz dodatno bacanje, faul je išao na dušu Ibake.

U istom delu Amerike, igrao se i duel između Hjustona i Memfisa. Gosti su slavili, a utakmicu su obeležile i dve situacije, trenutak kada u sukob dolaze Džejms HardenMario Čalmers. Nešto kasnije, Harden pogađa sudiju, i beleži izgubljenu loptu u ključnim momentima utakmice.

Ono što je možda nama i najzanimljivije jeste situacija u kojoj se našao i naš Nikola Jokić. On je u jednoj pauzi, (ne)namerno zakačio trenera protivničke ekipe, Skota Bruksa, i tako zaradi tehničku grešku. Bil je pogodio bacanje, a zatim i polaganje, kojim je svoj Vašington doveo do 107-102 na 12 sekunde pre kraja, priveli su utakmicu mirno kraju, i slavili protiv Denvera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.