Oladipo i Porzingis do pobjede, Nju Orleans odigrao nevjerovatnu utakmicu (VIDEO)

Još jedno veče u NBA ligi je iza nas. Odigrano je šest susreta, od kojih su tri igrana prije ponoći. Veče su obilježili individualno Oladipo i Porzingis koji su dominirali, ali i sjajna igra Nju Orleans Pelikansa.

FOTO: NBA.com

Viktor Oladipo je dominirao u utakmici izmedju Indijane i Denvera koja je riješena u prodižetku. Utakmicu je bolje otvorio Denver koji je prvu četvrtinu uzeo rezultatom 22-35, medjutim Indijana se polako vraća i na početku zadnje četvrtine rezultat je bio 90-88 za Indijanu. U zadnjoj četvrtini Denver izjednačuje rezultat i odvodi utakmicu u produžetak koji je kao i utakmica pripao Indijani. Rezultat utakmice je 126-116. Oladipo je imao 47 poena uz odličan procenat 54%, a imao je i sedam skokova i šest asistencija.

Drugi igrač koji se svojom igrom izdvojio je Porzingis, on je takodje slavio sa ekipom Nju Jorka u sinoćnoj utakmici protiv Atlante. Utakmica je završena rezultatom 111-107, a glavni junak domaćeg tima imao je 30 poena, osam skokova i dvije asistencije, drugi strelac bio je MekDermot sa 23 poena. Na drugoj strani u Atlanti Šroder je bio najbolje sa 21 poenom, a odmah iza njega našao se Iljasova sa 20 poena.

FOTO: NBA.com

Nju Orleans je sinoć odigrao sjajan meč, čitav tim je učestvovao u nevjerovatnoj pobjedi 131-124 nad Filadelfijom. Jru Holidej je bio najefikasniji sa 34 poena, prate ga Dejvis (29), Kazins (23), Mor (14), Rondo (13). Rondo je bio sjajan proigravajući svoje saigrače, pa je utakmicu završio sa 18 asistencija. Na drugoj stranu, u ekipi Filadelfije najistaknutiji bio je Redik sa 28 poena. Pratili su ga Simons koji je imao dabl dabl, to jest 27 poena i 10 asistencija, te Džonson i Buker sa po 16 poena … Sažetak utakmice:

Ostali rezultati:

Sakaramento-Toronto  87-102

Detroit-Boston  81-91

Minesota-Dalas  97-92

Leave a Reply

Your email address will not be published.