Odluka Đorđevića teška, ali realna…

Iako je činjenica da je svako skraćivanje spiska teško, a ono reprezentativno najteže za selektora, čini se da ove godine ipak nije postojalo previše dilema oko imena koja putuju na EP 2015 u reprezentaciji Srbije.

Poslednji koji su precrtani su košarkaš Crvene Zvezde Telekom Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac koji je trenutno bez kluba.

mozzartsport.com

mozzartsport.com

Osnovne dileme u navijačkoj javnosti bile su Dangubić ili Milosavljević i Štimac ili Milutinov.

U oba slučaja odluka je bila teška, ali iz različitih razloga. U slučaju dvojbe Milosavljević – Dangubić težište pitanja je bilo na spremnosti Dragna Milosavljevića za najviše napore, jer je ipak Milosavljević igrač sa daleko većim košarkaškim renomeom na obe strane terena od Dangubića. Ono što je Dangubiću išlo u prilog je što je njegova košarka atletska košarka, a upravo takvu forsira selektor Đorđević. Međutim, taj kvalitet, ovoga puta, ipak nije bio dovoljan za ime Nemanje Dangubića na konačnom spisku putnika na EP.

Dilema selektora na poziciji centra je, sa strane deluje, bazirana na potpuno drugim aspektima. Potencijal Nikole Milutinova je daleko veći od kvaliteta koje poseduje Vladimir Štimac. Takođe, Milutinov je prikazao izvanrednu low post igru na pripremama, kao i solidnu centarsku tehniku ( koja nedostaje Kuzmiću ), dok je Štimac igrao kao i uvek – na ogromnu želju, srce i energiju. Verovatno je i selektorovo razmišljanje oko ove dileme išlo u tom smeru – da li je korisnije imati sjajnog momka za atmosferu i velikog borca Vladimira Štimca u ekipi, ili ozbiljan potencijal i već solidan kvalitet u liku Nikole Milutinova. Prevagnula je druga opcija, ali je odluka svakako bila ekstremno teška.

Leave a Reply

Your email address will not be published.