Nemački snajperisti poslali raštimovanu Francusku kući

Timska košarka reprezentacije Nemačke je odvela ekipu Krisa Fleminga u četvrtfinale EuroBasketa…

Foto: FIBA

Francuska je bolje otvorila utakmicu, Nemci su bili stegnuti, nisu uspeli u prvih sedam minuta skoro ništa da pogode, pa su “Trikolori” poveli 14:4. Pogađali su za tri poena Žofri Lovernj, dva puta Boris Dijao, sve je ulazilo izabranicima Vensana Kolea, ali “Panceri” su bili strpljivi. Njihov najbolji igrač, Denis Šruder se u strelce upisao, verovali ili ne, tek na dve minute pre kraja prvog poluvremena i to sa linije slobodnih bacanja. Plejmejker Atlanta Hoksa je upisao još četiri poena do isteka druge četvrtine, ali za vreme njegovog stvaralačkog odsustva, strpljenje i timska košarka su držali Nemce na pristojnom zaostatku. Na poluvremenu je bilo 40:34 za Francusku.

Šruder je proigrao u nastavku onako kako zna, međutim obe selekcije su bile katastrofalne u šutu za tri poena. Francuzi nisu pogodili niti jednu trojku u tom periodu, a Nemci su uspeli makar jednu da ubace, ali iz čak devet pokušaja. Međutim i pored toga, funkcionisala je igra u reketu, pa su izabranici Krisa Fleminga treći period rešili u svoju korist rezultatom 21:16 i sa minimalnim zaostatkom ušli u poslednju četvrtinu.

Ako već nisu pogađali u trećoj četvrtini, Nemcima se otvorilo u poslednjoj deonici. Šruder je presedio na klupi 5 minuta, ali u tom razdoblju, trojke su pogađali Luka Štajger, Danilo Bartel i Maodo Lo, nešto kasnije su van linije za tri poena bili precizni Daniel Tajs i Robin Bencing, a nakon slobodnih bacanja Šrudera, Nemačka je imala u tom trenutku, maksimalnih +7(72:65) na nešto više od tri minute do kraja susreta.

Boris Dijao je trojkom vratio nadu Francuzima, ali je Tajs opet napravio seriju 5:0 za novu najveću prednost Nemačke od 9 razlike. Činilo se da je sve gotovo, međutim usledila je serija Evana Furnijea od 5:0, pa se u poslednju minutu susreta ušlo pri rezultatu 77:74. Šruder je zatim uvezao četiri slobodna bacanja, odgovorio je Furnije sa dva svoja penala, a onda i ukradenu loptu položio za 81:79. Maodo Lo je na drugoj strani bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, a Nemci su faulirali Furnijea kome ruka nije zadrhtala. Isto je učinio Bencing na drugoj strani… Dekolo je imao šut za pobedu, ali nije pogodio.

Nemačka – Francuska 84:81 (10:19, 24:21, 21:16, 29:25)

Nemačka: Lo 6, Vojtman 0, Štajger 10, Tada 2, Tajs 22, Bencing 12, Šruder 21, Akpinar 0, Bartel 5, Tajman 6, Hekman 0, Hartenštajn 0

Francuska: Serafan 6, Ertel 6, Dio 0, Lovernj 13, Furnije 27, Dekolo 6, Dijao 15, Vesterman 2, Porije 0, Laberi 1, Tupan 3, Džekson 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.