NCAA: Zašto Djuk a ne Viskonsin?

Razlozi za poraz Viskonsina ne leže u lošoj igri Bedžersa niti u neispunjavanju taktičkih zamisli već u košarkaškim minijaturama koje upravo i znače razliku između pobede i poraza.
Dakle, da li je prevagu odneo Kouč K nad Bo Rajanom ?

Odgovor je možda – niko od nas nije bio u svlačionici Viskonsina da zna šta je Bo Rajan tražio od svojih momaka, ali…
Ozbiljne ekipe ne dopuštaju šetnju kroz reket neprestano, niti koš + faul. Ozbiljne ekipe i ozbiljan trener koriste svaki nedostatak protivnika. Bo Rajan i Viskonsin to nisu činili.
Nakon nekoliko zatvaranja Kaminskog posle finte šuta, trener Rajan je trebalo da svom igraču ukaže na to da prestane da fintira već da konkretno završava šutem za 3 poena, koji mu je proradio već na početku meča. Previše driblinga, a premalo finiširanja.

Ko je u Viskonsinu bio zadužen za čuvanje bekova, svoj posao nije obavio dobro. Zašto?

Zato što se probijanje blokova uči na treningu, a tu lekciju Gaser i Koenig nisu još savladali, niti je Rajan reagovao promenom čuvara na Tajusu Džonsu.

news.yahoo.com

news.yahoo.com

Ko je bio X faktor ?

„Omraženi“ belac Djuka Grejson Alen. Alen je pokazao svu drskost i želju za pobedom, ali i veliku dozu „namazanosti“ da izvlači faulove kojih nije baš bilo.

U čemu je Viskonsin bio bolji ?

Viskonsin je igrao bolju tranziciju, bio je bolji u šutu za 3 poena i u ofanzivnom skoku ( posebno u prvom poluvremenu ). Individualno je Hajes iznenadio, dok je Kaminski objektivno razbio Okafora i u napadu i u odbrani i izbacio ga iz komforne zone. Šteta bi bila daleko veća da je bio još konkretniji.

Na kraju, Viskonsin nije NCAA titulu osvojio od 1941. godine. Da li je to psihološki pritisak?

Verovatno. Čini se da je ovo finale Bo Rajana bilo poslednji veliki meč ove generacije Viskonsina. Rasli su zajedno na Univerzitetu, ali na kraju nedovoljno za titulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.