NCAA: Martovsko ludilo ulazi u završnu fazu

“Martovsko ludilo” donelo je puno iznenađenja u svakoj fazi, a kvalitetom i srećom za najboljih 4 izdvojili su se univerziteti Severna Karolina, Vilanova, Oklahoma i Sirakjuz.

Severna Karolina je do F4 NCAA turnira došla preko Notr Dejma, a borbeni Irci savladani su rezultatom 88-74.

Najzaslužniji za pobedu Tar Hilsa bili su Brajs Džonson sa 25 poena, i Beri sa 11 poena i 8 asistencija. Kuriozitet je da je cela prva petorka Severne Karoline imala dvocifreni poenterski učinak.

U sastavu Notr Dejma istakao se Demetrijus Džekson sa 26 poena.

Univerzitet Vilanova iznendalila je favorizovani Kanzas pobedom u uzbudljivoj završnici 64-59, preko Krisa Džonsona i Džalena Bransona koji su realizovali slobodna bacanja u poslednjih 15 sekundi utakmice.

Na taj način je sa turnira izbačen možda i prvi favorit za osvajanje, a krivci za Džejhokse su slaba partija Peri Elisa (4 poena), i nešto slabiji procenti šuta druge zvezde Vejna Seldena (6/14 iz igre).

Vilanovu su predvodili Hart, Arčidiakono i Dženkins – svi sa po 13 poena na svom kontu.

campusinsiders.com

campusinsiders.com

Oklahoma Sunersi su se na F4 plasirali pobedom nad Oregonom 80-68, a prva zvezda sastava je svakako najbolji strelac Badi Hild.

Hild je duel protiv Oregona okončao sa čak 37 poena, a uspešno ga je pratio Vudard sa 13. U Daksima najefikasniji je bio Kuk sa 24 poena.

Sirakjuz i Virdžinija odigrali su meč za pamćenje, a pobednici su bili “Narandžasti” rezultatom 68-62 nakon velikog preokreta.

Virdžinija je imala prednost 54-39, kada je trener Sirakjuza Džim Benhajm naredio presing po celom terenu. To je unelo mnogo živosti u igru Sirakjuza, a snaga napada poticala je iz odlične odbrane. Kada se Sirakjuz vratio u meč, Benhajm je pozvao zonsku odbranu kojom je dotukao Virdžiniju.

Malo je reći da su, do ovog meča, Kavalirsi najbolje rešavali napade protiv zonske odbrane u celom NCAA (54%), ali hrabrost Benhajma je presudila.

Protagonista na terenu bio je Malači Ričardson koji je postigao 23 poena (u prvom poluvremenu samo 2), dok se u Virdžiniji istakao Perantes sa 17 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.