NCAA: Junak finala optužen za rasističke komentare

Donte Divićenco je doneo Vilanovi treću titulu u istoriji univerziteta.

Foto: Ideastream

Divićenco je sa 31 poenom u finalu protiv Mičigena bio najzaslužniji za pobedu Vajldketsa i drugu titulu u samo tri godine. Nakon pet minuta slave, situacija se okrenula i junak finala se pominjao u ne baš dobrom kontekstu.

Naime, tviter nalog Divićenca, koji je imao preko 17 hiljada tvitova i koji je bio najaktivniji u vreme kada je bek Vajldketsa bio u srednjoj školi, izbrisan je nakon finala. Divićenco je bio najbolji igrač fajnal-fora i neočekivano došao u centar pažnje, pa su na njegovom tviter nalogu pronađeni neki neprimereni tvitovi. Tvitovi su sadržali rasističke i homofobične komentare, pa je nalog ubrzo izbrisan.

Iz Vilanove su se oglasili kako je taj nalog bio hakovan i kako ti tvitovi ne oslikavaju stav njihovog igrača, dok je Donte rekao da je to bio njegov nalog, ali da se ne seća da je tako nešto ikada napisao.

Vilanova je u finalu u ponedeljak uveče savladala Mičigen 79:62 uz 31 poen Divićenca, što je drugi najbolji učinak u NCAA finalima. Amerikanac sa italijanskim korenima je igrač druge godine i očekuje se da naredne sezone bude jedan od glavnih igrača univerziteta iz Filadelfije, za razliku od ove sezone, kada je bio 6. igrač ekipe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.