NBA: Povratak Noe i Rouza doneo pobedu protiv novog Čikaga

U noći između petka i subote odigrano je nekoliko zanimljivih mečeva u najjačoj ligi sveta, ali onaj sa posebnim šarmom bio je sudar Čikaga i Njujork Niksa. Nakon uzbudljivih 48 minuta slavili su Njujorčani rezultatom 117-104.

Bulsi su ovu sezonu dočekali u novom ruhu, sa fantastičnim Dvejnom Vejdom koji se vratio “kući”. Iako je ime ovog superstara neodvojivo od Majami Hita i njihovih najvećih uspeha, Vejd u ovoj sezoni ponovo donosi svu lepotu košarke – sada u Čikago. Noćašnji susret je bio emotivan i zbog povratka dugogodišnjih igrača Bulsa, nekada prve zvezde Derika Rouza i najborbenijeg centra Žoakima Noe.

Različito su dočekani. Dok je Noa pozdravljen velikim ovacijama, u dočeku plejmejkera Rouza su se čula pomešana osećanja. Dok su mu jedni aplaudirali i skandirali, drugi su ga dočekali zvižducima i vređanjem. Takve su izgleda sudbine super zvezda preko Atlantika.

youtube.com

youtube.com

Sama utakmica je bila dobra, a posebno se moglo uživati u nadmudrivanju dvojice trenera sa Gibsonom i Porzingisom. Najpre je Hornasek sve karte u napadu posložio na brzu igru i na jako pokretnog Kristapsa (zatrpao koš), da bi Čikago izveo potpuni povratak u meč sa Gibsonom ispod table i na niskom postu, koji je bukvalno radio šta je hteo svojim čuvarima.

Posle boljeg početka meča za Nikse i velike prednosti (22-6), buđenje Čikaga je teklo nekako neprimetno, ali uspešno. Prvo je povukao Vejd sa nekoliko poena i sjajnih dodavanja, a onda su mu se i saigrači priključili. Na poluvreme se otišlo skoro u egalu, a u 3. deonici je viđena klackalica. Prelomno za pobedu Niksa bilo je zalaganje u završnom kvartalu meča u odbrani, uz dobru produkciju u napadu (33-22).

Najefikasniji u sastavu trenera Hornaseka bili su Kristaps Porzingis sa 27 poena i Karmelo Entoni sa 25. Duo Rouz – Noa okončao je meč sa 16, odnosno 15 poena uz 11 asistencija Di Rouza i 9 skokova snažnog Noe.

U ekipi Čikaga najbolji je bio Dvejn Vejd sa 35 poena i 10 skokova, pratio ga je Džimi Batler sa 26, dok je Nikola Mirotić bio treći strelac sastava sa 14.

Leave a Reply

Your email address will not be published.