NBA: Poslednji dan regularne sezone i ko igra za šta

Nešto novo na Double Double. Počinjemo sa pokrivanjem NBA lige. Danas možete čitati o kalkulacijama poslednjeg dana regularne sezone a ovih dana i analize mečeva prve runde plejofa.

Prvo mesto u obe konferencije je već odlučeno. Na Zapadu prvi su Golden Stejt Voriorsi sa najboljim skorom u ligi dok su na Istoku prvi Atlanta Hoksi.

nextimpulsesports.com

Na Istoku su Klivlend Kavalirsi sigurno drugi a na Zapadu je priča dosta komplikovanija. San Antonio Spursi, LA Klipersi i Hjuston Roketsi mogu da budu drugi. Ukoliko San Antonio pobedi Nju Orlians sigurno su drugi, ako izgube a Hjuston pobedi Jutu Rakete su druge, a ako i San Antonio i Hjuston izgube Klipersi su drugi.

Na trećem mestu na Zapadu mogu da se nađu samo Klipersi i Spursi. Ukoliko San Antonio ili Hjuston pobede Klipersi će biti treći a ukoliko oba tima iz Teksasa izgube to će biti Spursi. Čikago Bulsi ili Toronto Reptorsi će biti treći na Istoku. Čikagu je dovoljna pobeda nad Atlantom ili poraz Toronta od Šarlota da obezbede treću poziciju. Toronto će biti treći ako pobedi a Čikago izgubi.

Portland Trejl Blejzersi su obezbedili četvrtu poziciju osvajanjem Nortvest divizije ali neće imati prednost domaćeg terena u prvoj rundi pošto imaju slabiji skor od svih ekipa koje mogu da završe na petom mestu. Na Istoku i o četvrtoj poziciji odlučuju Čikago i Toronto na već pomenut način.

U kombinaciji za petu poziciju u Zapadnoj konferenciji nalaze se Hjuston, Memfis i San Antonio. Spursi su peti samo ako Hjuston pobedi a Memfis i San Antonio izgube. Hjuston je peti ako sve tri ekipe izgube ili pobede i ako oni i Sparsi pobede a Memfis izgubi ili ako oni i Sparsi izgube a Memfis pobedi. U svim ostalim kombinacijama Memfis će biti peti na Zapadu. Na Istoku je stvar jasna pošto su Vašington Vizardsi sigurno petoplasirana ekipa.

Hardwood Paroxysm

Haos na Zapadu se nastavlja sa potencijanim krugom San Antonia, Hjustona i Memfisa. Sparsi mogu završiti i kao šesti ako izgube a Hjuston i Memfis pobede. Hjuston je šesti ukoliko izgube a Grizlisi pobede a u svim drugim slučajevima Memfis će završiti kao šesti u konferenciji. Milvoki je siguran na šestom mestu u Istočnoj konferenciji.

Pozicije sedam u obe konferencije su već rešene. Na Istoku sedmi će biti Boston a na Zapadu Dalas.

Očekuje nas velika borba večeras za poslednju poziciju koja vodi u plejof u obe konferencije. Pelikanima je dovoljna pobeda protiv Sparsa ili poraz Oklahome od Minesote da uđu u plejof. Ne treba očekivati da će Minesota previše zapinjati protiv Oklahome pošto bi pobedom ugrozili najgori skor u ligi i najveću šansu da na lutriji dobiju prvi pik. Sa druge Strane Pelikani igraju protiv Sparsa kojima pobeda garantuje mnogo povoljniju poziciju u plejofu. Moguće je da će Oklahoma uspeti da se ušunja u plejof u poslednjem meču. Na Istoku je Indijana u boljem položaju. Treba im pobeda protiv Memfisa ili poraz Bruklina od Orlanda. Ovde imamo sličnu situaciju kao na Zapadu s tim što Orlando igra mnogo bolju košarku od Minesote u poslednje vreme i željan je dokazivanja.

nbcprobasketballtalk

BONUS: Meč izmeću Majami Hita i Filadelfije 76-ersa nema veze sa plejof slikom. Indijana je jučerašnjom pobedom protiv Vašingtona eliminisala Majami iz trke za plejof. Meč je bitan zbog jednog pika prve runde. Kada je Majami dovodio Lebron Džejmsa poslali su budući pik prve runde Klivlendu. Kavalirsi su taj pik iskoristili za dovođenje Kevina Lava iz Minesota a Timbervulfsi su ga odmah prosledili Filadelfiji za Tadejusa Janga. Taj pik je top 10 protected ove godine. Što znači da ako pik bude u prvih 10 na ovogodišnjem draftu ostaje u posedu Majamija. Ukoliko Majami izgubi večeras imaće 10. najgori skor u ligi i 91% šanse da zadrži pik posle lutrije. Problem je što moraju da izgube protiv i ovako dosta loše ekipe Filadelfije kojoj isti pik i duguju. Očekujte meč u kojoj se obe ekipe trude da izgube.

Leave a Reply

Your email address will not be published.