Monako nastavlja niz pobeda

Monako je savladao Limož sa 92:88 u 29. kolu francuskog šampionata. Najbolji u sastavu pobedničkog tima bili su Kejner-Medli sa 15 poena i 8 skokova, Dejvis sa 12 poena, Gladir sa 11 poena i 5 skokova i Rajt sa 11 poena. U Limožu su se istakli Prepelič sa 16, Fer sa 15, Džons sa 12 i Kamara sa 9 poena i 9 skokova.

Monako se odvojio već na početku utakmice na 19:7, ali usledila je serija Limoža kojom su do kraja prve četvrtine stigli do izjednačenja (25:25). Limož je u ovom periodu forsirao unutrašnju igru iz koje su bili vrlo efikasni, sa vrlo malo šuteva spolja. Monako je igrao raznovrsnije i balansiranije u napadu, sa nešto boljom realizacijom iz šuta spolja. U drugoj četvrtini viđen je sličan scenario Monako se odvojio na dvocifrenu prednost, da bi se Limož ponovo vratio na korak od izjednačenja. Domaćini su serijom 5:0 u završnici poluvremena stekli prednost od 47:41 pred odlazak na odmor. Limož ni u ovom periodu nije uspeo da dođe do realizacije iz šuta spolja, a i Monako se odlučio za forsiranje unutrašnje igre i češće bio na liniji za slobodna bacanja.

lepopulaire.fr

Na isti način rezultat je oscilirao i u trećoj četvrtini. Monako je bolje krenuo u ovom periodu, Limož je ponovo jurio rezultat i bio na korak od preokreta, ali su domaćini sačuvali sigurnu prednost od 71:64. Limož je konačno uhvatio šuterski ritam i stekao značajan broj poena sa polu-distance i distance, ali su imali nešto slabiju realizaciju iz reketa. Monako je nastavio sa balansiranom igrom u napadu i poboljšao inače slabu realizaciju iz velikog broja slobodnih bacanja. U poslednjoj četvrtini Monako je uspevao da sačuvao prednost i posle poena Dejvisa za 86:76 na dva minuta pre kraja delovalo je da će meč biti rešen. Limož se nije predavao, uspeli su da uhvate rezultatski priključak i uvedu meč u neizvesnu završnicu. Mirna ruka Bosta sa slobodnih bacanja i promašaja Vuda za tri poena onemogućili su preokret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.