Minesota pravi prostor za Bjelicu

Minesota Timbervulvsi su danas otkupili ugovor Entoni Beneta i tako malo rasčistili gužvu na poziciji 4. Benet je ulazio u treću sezonu ruki ugovora nakon što je biran kao prvi pik na draftu 2013. godine. Ovim potezom Minesota ipak neće postati prva franšiza u istoriji NBA lige koja će odigrati utakmicu sa 3 uzastopna prva pika u svom sastavu.

Celnici Timbervulvsa su ohrabreni napredkom Bjelice, ali i razocarani u mogućnosti Beneta pokušavali da trejduju mladog Kanađanina celo leto. Međutim niko nije ponudio ništa što bi Vukovima odgovaralo, pa su u razgovoru sa igračem došli do toga da je raskid ugovora najbolje resenje. Kao potencijalna destinacija za Beneta, koji je želeo više minuta i prostora sledeće sezone, spominju se Portland Trejl Blejzersi.

Sa druge strane za Bjelicu nije bilo previše odmora posle Eurobasketa. Već u utorak je krenuo put Mineapolisa gde sledece nedelje kreću pripreme za narednu sezonu. Što se tiče konkurencije u ekipi za sada su tu Kevin Garnet, koji će sigurno biti starter, Ejdrien Pajn i Damjan Rudež, za kojeg Timbervulvsi nisu previše zainteresovani i koji se verovatno neće zadržati posle trening kampa. Očekuje se da će eksperimentalno neke minuta na poziciji 4 dobiti i Karl Entoni Tauns i Grougi Djeng. Bjelica će sigurno dobiti prostora da igra, prema ljudima bliskim klubu u planu je da u rotaciji bude ispred Pajna. Pošto se očekuje da Garnet u ovim godinama neće moći da izdrži celu sezonu Bjelicu verovatno očekuje prilika i da zaigra ozbiljne minute u najjačoj ligi na svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.