Milvokiju derbi istoka, monstruozna partija Holideja

Iako su bile na repertoaru samo četiri utakmice, NBA nas je još jednom zadivio.

Foto:NBA.com

Noć su u 21:30 po našem vremenu započeli Detroit i Nju Orleans. Domaći Detroit je poražen rezultatom 108:116. Jedan od bitnijih detalja utakmice je bila povreda Dejvisa pri pokušaju da zaustavi Blejka Grifina na putu do koša. Dejvis se poslije vratio u utakmicu i sad nam ostaje da vidimo da li je ova povreda teže prirode. Džru Holidej je odigrao još jednu utakmicu u svom maniru. Postigao je 37 poena, a dodao je po 5 asistencija i skokovan te 3 ukradene lopte. Stvar koja već nije u njegovom stilu je 9 izgubljenih lopti. Pored njega je zapaženu partiju imao i Rendl sa 28 poena i 6 skokova. U dresu Detroita su standardno bili najbolji Grifin sa 35 poena, te Dramond sa 23 poena i 19 skokova.

Milvoki je u derbiju istoka savladao Toronto 104:99 i to im je druga pobjeda ove godine nad istim protivnikom. Utakmicu je prelomio u posljednjim minutama Malkom Brogdon sa dvije vezane trojke, a pobjedu je potvrdio Antetokounmpo.  Za  Milvoki je Janis odigrao još jednu dobru utakmicu u kojoj je upisao 19 poena i 19 skokova, Bruk Lopez je takođe upisao 19 poena uz 5 pogođenih trojki, te Brogdon sa 18 poena. U Torontu je najbolji bio Ibaka sa 22 poena, a Leonard je dodao 20 uz 8 skokova. Treba zabilježiti da je Kajl Lauri odigrao još jednu utakmicu za zaborav u kojoj je upisao 0 poena i 7 asistencija, te nakon odličnog starta sezone u posljednje 4 utakmice šutira 4/28.

San Antonio je upisao drugu uzastopnu pobjedu. Ovaj put je pala Juta rezultatom 110:97. Demar Derozan je još jednom opravdao ulogu lidera na terenu, te je upisao 26 poena i 8 asistencija. Rudi Gej ga je pratio sa 23 poena i 15 skokova, a Aldridž je upisao 20 poena. Za Jutu je Donovan Mičel upisao 27 poena, iako je na poluvremenu imao 0, a pratio ga je Riki Rubio sa 26.

Nju Jork Niksi su u posljednjoj utakmici sinoćnjeg programa upisali novi poraz u Madison Square Gardenu. Šarlot ih je ovaj put savladao 107:119. Šarlot je utakmicu od početka uzeo pod kontrolu, ponajviše svojoj bekovskoj liniji u vidu Parkera, Lemba i Kembe Volkera. Volker je upisao 25, Lemb 19, a Parker 16 poena. Za Nikse je dobru partiju odigrao njihov ruki Kevin Noks sa 26 poena i 15 skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.