Armani održao čas košarke Arisu

Sjajnom odbranom u drugoj četvrtini Armani je uništio sve snove Arisa i slavio u Milanu sa 95:54. Najefikasniji igrač utakmice bio je Mačvan sa 16 poena.

Aris je bolje otvorio utakmicu. Armani je imao problema sa vrlo agresivnom i pokretljivom odbranom grčke ekipe i njihovom sposobnošću da se brzo transformišu u napad. Odgovor ekipe iz Milana stigao je preko Mačvana. Mačavan je bio nezaustavljiv pod košem i u prvoj četvrtini postigao 8 poena. Armani je pojačao i odbranu, a Aris počeo da promašuje. Sa izlaskom Arisovih Amerikanaca spoljna linija Armanija dobija priliku da iskaže svoj pun individualni potencijal. Simon, Đentile i MekLin odlepljuju Armani na 24:17 na kraju prve četvrtine. Vajtovi skokovi u napadu i 8 poena koje je proisteklo iz njegove dobre igre pod košem spasilo je Aris veće razlike.

Druga četvrtina bila je prava noćna mora za Aris. Armani je igrao izvanrednu odbranu, koja je uzrokovala totalnu dezorganizaciju napada Arisa. Ređale su se izgubljene lopte i promašaji i Aris je prvih pet minuta druge četvrtine okončao bez poena. Na drugoj strani Armanijevi igrači su leteli po terenu, pustošili koš Arisa poenima iz kontri kao “kaznena ekspedicija”. Na polovini četvrtine bilo je 44:17 za Armani. Aris je delimično popravio igru u napadu do kraja četvrtine, pa su peko MekNila i Koena postigli 10 poena, ali Armanijeva ofanziva nije zaustavljena. Raspoloženima iz prve četvrtine pridružili su se Lafajet i Čerela, a poene iz pozicionog napada donosi Barać dominirajući svojom visinom pod košem. Poluvreme je završeno rezultatom 57:27 za Armani.

Značajno sporiji ritam i lošija košarka u prvom delu treće četvrtine. Ekipe su tek u drugom delu ubrzale igru, spustile gard u odbrani, pa je viđeno više poena. Armanijevi igrači su u napadu pokušavali kroz jedan na jedan situacije, koje su se često završavale šutem za tri i da koriste Baraćevu visinu pod košem. Ekipa Arisa poene uglavnom stiče prodorima kroz opušteniju odbranu Armanija. Treća četvrtina je završena rezultatom 71:42.

Foto: www.facebook.com/OlimpiaMilano1936

Foto: www.facebook.com/OlimpiaMilano1936

Posle solidno odigrane treće četvrtine u četvrtoj se nastavila agonija Arisa iz prvog poluvremena. Armani je ponovo podigao odbranu na viši nivo, psotizao poene iz kontri i dizao razliku u nebesa. Arisovi očajni napadi su se završavali izgubljenim loptama, pa je na četiri i po minuta do kraja rezultat je bio 86:42. Dženkins je iskoristio ovaj period za popunjavanje statističkih kolona. U završnici bez ikakvog značaja Aris je uspeo da izgura od 0 na 12 poena u ovoj četvrtini najviše zahvaljujući Voltersu.

Najviše poena u ekipi Armanija imao je Milan Mačvan 16, a pored njega je još pet saigrača imalo dvocifreni učinak. U Arisu je najefikasniji bio Volters sa 12 poena.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.